04 листопада 2021 р. 21:12

Комісія облради погодила розподілення 14 мільйонів на кисневі станції та кріоциліндри

Комісія облради погодила розподілення 14 мільйонів на кисневі станції та кріоциліндри

Постійна депутатська комісія Одеської обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики підтримала розподіл субвенції з державного бюджету у розмірі 14 млн грн на забезпечення децентралізованою подачею кисню ліжкового фонду у лікарнях. 

Як зазначили в пресслужбі обласної ради, кисневі станції (перші чи додаткові) будуть встановлені у Чорноморській лікарні, Центральній районній лікарні (Саф’янівська рада Ізмаїльського району), Доброславській багатопрофільній лікарні, Біляївській багатопрофільній лікарні, Одеському обласному клінічному центрі, Одеському обласному шпиталі інвалідів війни. 

Кріоциліндри — у міській клінічній інфекційній лікарні (Одеса), Тарутинській центральній лікарні, Білгород-Дністровській центральній районній лікарні, Овідіопольській лікарні. 

Ще одна субвенція у розмірі 9 млн 386 тис. грн буде спрямована на закупівлю експрес-тестів та наборів для тестів ПРЛ. 

Нагадаємо, бійці військової частини 3058 Національної гвардії України в Ізмаїлі приступили до охорони лікарні, яка приймає хворих на COVID-19.

Громадський центр правосуддя, який діє на базі Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України», проведе серію онлайн-консультацій з актуальних питань доступу жінок до правосуддя та соціально-економічних прав в умовах пандемії COVID-19.

Перший заступник голови Одеської обладміністрації Борис Волошенков розповів журналістам про заходи щодо протидії розповсюдженню коронавірусної хвороби. 

Раніше стало відомо, що невідомі шахраї телефонують киснезалежним хворим на  COVID-19 одеситам та вимагають, щоб вони або повернули кисень або сплатити за нього гроші. Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook керівниця фонду «Корпорація монстрів» Катерина Ножевнікова.  

Міністерство охорони здоров'я у своєму щоденному звіті про перебіг COVID-19 в країні повідомило про 71 летальний випадок, зафіксований в Одеській області за добу 3 листопада, та 1 тисячу 899 нових випадків інфікування.

Національний календар щеплень в Україні включає обов'язкову вакцинацію від десяти інфекційних захворювань: туберкульозу, гепатиту В, дифтерії, кашлюку, правця, поліомієліту, кору, краснухи, паротиту та гемофільної інфекції. Як повідомили у пресслужбі Одеського муніципалітету, у жовтні медзаклади Одеси отримали чергове постачання вакцин для планової імунізації, закуплених Міністерством охорони здоров'я України за кошти державного бюджету.

Поділитися