15 березня 2021 р. 19:31

Головний санітарний лікар захворів на COVID-19 за два тижні після вакцинації

Головний санітарний лікар захворів на COVID-19 за два тижні після вакцинації

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко інфікувався коронавірусом за два тижні після щеплення.

Про це сам він повідомив у своєму Facebook.

"Отримав позитивний ПЛР на ковід. Потрапив у той період, коли імунітет від щеплення ще не повністю сформований", - пояснив він.

За його словами, клінічні дослідження демонструють, що ефективність вакцини після введення одноразової дози становить 76% з 22-го по 90-й день після щеплення. Протягом цього періоду рівень антитіл зберігається з мінімальним зниженням.

"У мене був лише 13 день після щеплення, коли з’явились симптоми, тому зрада відміняється. Але я впевнений, що саме завдяки вакцинації перебіг хвороби пройде без ускладнень і незабаром зможу повернутися до роботи!

Наразі перебуваю на лікарняному до:

1) відсутності клінічних проявів гострого респіраторного захворювання протягом 3 днів рахуючи з 10 дня від дати появи симптомів без лабораторного обстеження;

2) відсутності клінічних проявів гострого респіраторного захворювання протягом 3 днів рахуючи з 10 дня від дати взяття матеріалу (при позитивному результаті на COVID-19 методом ПЛР) без лабораторного обстеження;

3) відсутності клінічних проявів гострого респіраторного захворювання, за умови отримання одного негативного результату тестування методом ПЛР", - зазначив він.

Нагадаємо, через коронавірус та інші гострі респіраторні вірусні інфекції в дитсадках Одеси на карантин закрили 11 груп станом на 15 березня. 

Міністерство охорони здоров'я повідомило про 92 тисячі 264 випадки COVID-19, зареєстрованих в Одеській області з початку пандемії, 407 з яких за добу 14 березня. 

Найбільшу кількість випадків за тиждень в регіоні зареєстрували 12 та 11 березня - 767 та 757 випадків відповідно, а загалом зріст добової кількості випадків інфікування змусив керівництво департаменту охорони здоров'я Одеської обладміністрації та головного санітарного лікаря Одеської області говорити про можливість віднесення Одеської області до "червоної зони" карантину за тиждень.    

Поділитися