02 червня 2021 р. 16:51

Двоє підопічних інтернату на Одещині померли від гострої респіраторної інфекції

Двоє підопічних інтернату на Одещині померли від гострої респіраторної інфекції

Одеський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України зареєстрував групову захворюваність на гостру респіраторну вірусну інфекцію серед підопічних Великорибальського психоневрологічного будинку інтернату Саратського району - померли двоє пацієнтів.

Всього захворіли 11 осіб – повідомили у пресслужбі центру.

З метою встановлення етіологічного чинника проведено вірусологічне обстеження хворих та контактних осіб. За результатами обстеження хворих у двох випадках виявлено метапневмовірус, у дев'яти – парагрип третього типу.  Від контактних осіб у двох випадках виділено коронавірус COVID-19.

З метою локалізації захворюваності та недопущення подальшого її поширення встановлено медичне спостереження за контактними особами – підопічними та персоналом, проведена заключна дезінфекція у всіх приміщеннях закладу, посилено санітарно-гігієнічний та протиепідемічний режими. Протиепідемічні заходи та лабораторні дослідження тривають. 

Згідно з моніторингом вірусологічних досліджень з 24 по 30 травня спостерігалась циркуляція вірусів не грипозної етіології (парагрип, метапневмовірус).

Нагадаємо, кількість випадків COVID-19, що зафіксували в Одеській області у понеділок, 1 червня, сягнула 54, а летальних випадків - вісім.  

Кількість випадків COVID-19, що зафіксували в Одеській області у понеділок, 31 травня, сягнула 66, а летальних випадків - чотири. 

Кількість випадків COVID-19, що зафіксували в Одеській області у неділю, 30 травня, сягнула 17, тобто на рівні березня 2020 року - лише тоді фіксували менше. 

Втім, як свідчить система моніторингу поширення епідемії коронавірусу Ради національної безпеки та оборони України, минулої доби зареєстрований один летальний випадок інфекції. 

Міністерство охорони здоров'я України повідомляє про 167 нових випадків COVID-19, зафіксованих в Одеській області за добу 28 травня. 

22 липня 2020 року в рамках реалізації національного превентивного механізму начальник відділу регіонального представництва Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини в південних областях Валентин Михайлов та регіональний координатор взаємодії з громадськістю в Одеській області Людмила Ямщикова здійснили моніторинговий візит до комунальної установи «Великорибальський психоневрологічний будинок-інтернат», розташований у Саратському районі.

Поділитися