27 грудня 2021 р. 08:59

Два регіони України можуть зустріти Новий рік в "червоній зоні"

Два регіони України можуть зустріти Новий рік в "червоній зоні"

Міністерство охорони здоров'я України у своєму щоденному звіті про поширення та профілактику COVID-19 повідомило про 83 нових випадки інфікування в Одеській області зареєстровані за добу 27 грудня, а два інші регіони країни залишаються у "червоній зоні" карантинних обмежень.

Так в "червоній зоні" залишаються Волинська та Запорізька області.

Між тим в Одеській області не зафіксовано минулої доби жодного летального випадку.

1 тисяча 864 нові випадки COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 27 грудня 2021 року. Зокрема, захворіли 138 дітей та 12 медпрацівників, а також зафіксовано 133 летальних випадки.

Зазначимо в Україні планується налагодити виробництво вакцини від коронавірусу CoronaVac. Першу лінію виробництва планується запустити з лютого 2022 року.

Раніше Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко пояснив різницю між бустерною та додатковою дозами антиковідної вакцини.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я не збирається посилювати карантин на новорічні та різдвяні свята через штам "Омікрон", але все буде залежати від епідемічної ситуації у країні та світі.

Штам Omicron було виявлено вночі 18 грудня в Центрі громадського здоров’я України. У МОЗ зазначили, що особа, яка виявилась інфікованою цим штамом коронавірусу, повернулася з Об'єднаних Арабських Еміратів, де мала контакт з хворими на COVID-19.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці. 

Поділитися