13 квітня 2021 р. 18:25

До Одеси привезли китайську вакцину від COVID-19

До Одеси привезли китайську вакцину від COVID-19

Перша партія вакцин CoronaVac виробництва Sinovac Biotech у кількості 4,4 тисяч доз уже прибула в Одесу, на регіональний склад.

Як зазначили в Одеському обласному центрі громадського здоров'я, це інактивована вакцина, яка працює схожим чином із вакцинами проти поліомієліту та грипу. 

Наявна в Одесі кількість вакцин уже розрахована на два введення з інтервалом у 28 днів. Такі щеплення отримають маломобільні громадяни та особи, які їх доглядають, а також працівники сфери освіти, залучені до проведення ЗНО. Списки уже попередньо складені, тож у найближчі дні розпочнеться вакцинація. 

На сьогодні тренінги щодо роботи з вакциною CoronaVac пройшла одна мобільна бригада. Від завтра розпочинає відповідне навчання решта бригад і всі стаціонарні пункти вакцинації (включаючи додаткові, які ще не розпочали роботу).

Нагадаємо, педагогічних працівників, які цього року братимуть участь у проведенні зовнішнього незалежного оцінювання, у МОЗ планують вакцинувати препаратом CoronaVac від китайського виробника Sinovak. 

Раніше міністр охорони здоров’я України Максим Степанов повідомив, що щеплення вакциною CoronaVac в Україні почнуть робити після того, як препарат пройде необхідний лабораторний контроль. 

Під час брифінгу в облдержадміністрації генеральна директорка обласного центру громадського здоров'я Оксана Денисенко повідомила, що в Одеську область найближчим часом доставлять 4 тис. 860 доз вакцини Pfizer/BioNTechпроте отримати щеплення цим препаратом зможуть лише лікарі будинків-інтернатів для людей похилого віку та їх мешканці.

Поділитися