22 листопада 2021 р. 11:35

Дев'ять класів одеських шкіл залишилися на дистанційному навчанні

Дев'ять класів одеських шкіл залишилися на дистанційному навчанні

Одеські школярі вийшли на офлайн-навчання 22 листопада, як й планувалося раніше, проте дев'ять класів все ж залишилися навчатися дистанційно.

Про це під час засідання оперативного штабу з питань ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Одеської міської ради 22 листопада повідомила директорка Департаменту освіти та науки Олена Буйневич

За її словами, шість з цих класів закриті через коронавірусну інфекцію, два закриті за проханням батьків, а один через те, що вчителька ще не отримала другу дозу вакцини. 

Щодо дитячих садків, то там закриті 19 груп.

Посадовиця зазначила, що наразі вакциновані понад 97,2% працівників закладів освіти. При цьому 137 працівників відсторонені, втім вчителів серед них лише 32. 

Нагадаємо, 3 тисячі 415 вчителів в Україні відсторонені від роботи через відсутність щеплення проти COVID-19.

На Одещині станом на початок місяця вакциновані 100 відсотків працівників лише у кожній 14 школі.

Нагадаємо, що директорка Департамента охорони здоров'я Одеської міської ради Олена Буйневич повідомляла, що в місті відсторонено від роботи 400 технічних працівників шкіл, які не пройшли вакцинацію. Також через це відсторонені 100 вчителів.

Також вона зазначила, що наразі щеплені 97% працівників закладів освіти. Хворіють 108 освітян, а на початку листопада їх було понад 120. 

Зазначимо, раніше Буйневич повідомляла, що учні 5-11 класів одеських шкіл зможуть навчатися очно з 8 листопада лише в тих закладах, де вакциновані усі працівники.

Нагадаємо, Верховна Рада України в першому читанні ухвалила законопроєкт, що передбачає виділення 1 тисячі гривень всім вакцинованим громадянам.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися