02 грудня 2020 р. 17:27

В Україні діятимуть обмеження «помаранчевої зони», а карантин вихідного дня не подовжать

В Україні діятимуть обмеження «помаранчевої зони», а карантин вихідного дня не подовжать

Карантин вихідного дня дав певний результат, продовжувати його не будуть: у країні діятимуть обмеження щодо помаранчевої зони.

Про це під час засідання уряду повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

 «І на вихідні, і в будні будуть діяти карантинні обмеження щодо помаранчевої зони на території цілої країни», - зазначив він.

За словами Дениса Шмигаля, Кабінет міністрів наразі напрацьовує найбільш збалансоване рішення стосовно можливого посилення карантинних обмежень. Уряд повідомить про рішення за 7 днів до їх запровадження.

Прем’єр повідомив, що влада провела опитування щодо оптимальних карантинних заходів серед міських голів та очільників обласних державних адміністрацій.

За словами прем'єра, майже 90% опитаних міських голів підтримали повну заборону щодо проведення концертів.

Встановлення міської новорічної ялинки з низкою обмежень для відвідування підтримують майже 60% представників органів місцевого самоврядування.

Нагадаємо, Одеський міський голова Геннадій Труханов доручив підлеглим звернутися до військових частин, що дислокуються в місті, з проханням надати в розпорядження муніципалітету дизельні генератори.

Також Одеський міський голова Геннадій Труханов звинуватив волонтерів, в тому, що вони істерять і сіють паніку в Одесі, поширюючи інформацію про ситуацію з COVID-19 в місті.

За минулу добу на території Одеської області за даними лабораторного центру COVID-19 лабораторно підтверджено методом тестування полімеразної ланцюгової реакції в 1 тисячі 121 особи.

 

Поділитися