14 грудня 2020 р. 21:22

В опорних лікарнях Одеси по COVID-19 збільшать кількість кисневих точок

В опорних лікарнях Одеси по COVID-19 збільшать кількість кисневих точок

В Одесі продовжують модернізацію централізованих систем киснезабезпечення в опорних лікарнях по COVID-19.

З державного бюджету отримано субвенцію в розмірі 11 млн гривень на закупівлю товарів, роботи і послуги для забезпечення подаванням кисню клінік, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з COVID-19. За ці кошти для опорних стаціонарів буде придбано кисневе обладнання та проведені роботи з модернізації централізованих систем киснезабезпечення.

  • Для міської клінічної інфекційної лікарні буде придбано кріоциліндр на дві тонни і проведені роботи із встановлення централізованої системи киснезабезпечення, що дозволить підключити ще 30 кисневих точок.
  • Для міської клінічної лікарні №1 заплановано придбання кисневої станції потужністю 25 м3 / год, кріоциліндра на 2000 л і двох кріоциліндрів на 195 літрів кожен.
  • Встановлення ще одного кріоциліндра на 2000 л у МКЛ №1 проводиться за кошти міського бюджету управлінням капітального будівництва.
  • Для пологового будинку №2, що є базою для госпіталізації вагітних і породіль з підозрою на COVID-19 з Одеси та Одеської області, будуть придбані 4 кріоциліндри по 195 л і проведена модернізація кисневої системи зі збільшенням підключень на 20 точок.
  • Для міської лікарні №5 за рахунок коштів держбюджету, отриманих на підставі договору з Національною службою здоров'я України (НСЗУ), закуповується кріоциліндр на 2000 л для відділення на Лідерсовському бульварі. Також за кошти НСЗУ буде закуплена кріогенна станція продуктивністю 30 м3/год і чотири кріоциліндри по 210 л для забезпечення киснем ковідних відділень на вул. Троїцькій.

Крім того, ведеться проєктування для виконання робіт щодо збільшення кількості кисневих точок у міськлікарні №5: до 100 підключень - у відділенні на вул. Троїцькій і до 60 - на Лідерсовському бульварі. У стадії укладання знаходиться договір на закупівлю дизель-електрогенератора потужністю 80 кВт для міської лікарні №5.

Нагадаємо, від часу створення Фонду боротьби проти COVID-19 до придбання перших ШВЛ апаратів за гроші цього фонду минуло 8 місяців. 

Міністерство охорони здоров'я повідомило про 584 нових підтверджених випадків COVID-19, зареєстрованих в Одеській області за добу 13 грудня.

Поділитися