18 серпня 2020 р. 10:50

В Одеській області зафіксовано 98 нових випадків COVID-19 та один летальний (оновлено)

В Одеській області зафіксовано 98 нових випадків COVID-19 та один летальний (оновлено)

Рада національної безпеки та оборони України повідомляє про підтвердження минулої доби 1 тисячі 616 нових випадків захворювання COVID-19, 98 з яких в Одеській області.

За даними пресслужби Одеської обласної державної адміністрації, серед нових захворілих 11 дітей та шість медичних працівників.

«Відучора Одеська область поділена на чотири карантинні зони. Центральна комісія з ТЕБ та НС поділила регіони за рівнем поширення епідемічної небезпеки COVID-19 на «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону» зони. Ці зони закріплюються на два тижні. Такий адаптивний карантин допоможе ефективно та адекватно протидіяти поширенню коронавірусної інфекції. Якщо населення буде суворо дотримуватися карантину та завдяки цьому епідемічний рівень стабілізується — обмеження будуть пом’якшені. Наш єдиний пріоритет – здоров’я та безпека мешканців Одещини. Тому будьте відповідальні та бережіть своє здоров'я та здоров’я близьких», — зазначив керівник Одеської ОДА Максим Куций.

Одужали з початку пандемії  2 тисячі 27 осіб. Проведено всього 75 тисяч 555 досліджень на СОVID-19 методом ПЛР (за добу  1 тисяча 140).

12:31 Стосовно летального випадку, в Одеській міській рады повідомили, що померла жителька Одеси (79 років) з позитивним результатом тесту на COVID-19 і супутніми захворюваннями.

Нагадаємо, станом на 17 серпня, в Одеській інфекційній лікарні перебували 253 особи з діагнозом COVID-19. Ще 58 людей госпіталізовано з підозрою на коронавірус.

Нагадаємо також, що Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 14 серпня змінила рівні епідеміологічної небезпеки в Україні і включила Одесу в «жовту» зону карантину.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Про те, як жили українці впродовж весни, які зміни до законодавства ухвалювалися читайте у матеріалі Хроніка коронавірусу в одеському регіоні, Україні та світі.

Поділитися