31 серпня 2020 р. 10:43

В Одеській області підтвердили ще майже 200 випадків COVID-19

В Одеській області підтвердили ще майже 200 випадків COVID-19

За минулу добу на території Одеської області за даними лабораторного центру лабораторно COVID-19 підтверджено методом полімеразної ланцюгової реакції в 192 осіб, серед яких дев'ять дітей та вісім медичних працівників. 

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної адміністрації.

Таким чином, наразі лабораторно підтверджені в регіоні 7 тисяч 287 випадків інфікування. Нових летальних випадків за добу не зафіксували, тому кількість пацієнтів з позитивним результатом тестів лишається у кількості 105 осіб.

Одужали між тим 2 тисячі 345 осіб. 

В Україні за добу зафіксовано  2 тисячі 141 новий випадок коронавірусної хвороби COVID-19. Загалом 31 серпня (станом на 9:00) в Україні нараховується 121 тисяча 215 лабораторно підтверджених випадків, з них 2 тисячі 557 летальних та 57 тисяч 114 пацієнтів що одужали. 

Як повідомила під час засідання оперативного штабу міської ради директор муніципального департамента охорони здоров'я Олена Якименко, в інфекційній лікарні міста ситуація напружена через велику кількість пацієнтів з COVID-19 траплялися випадки, коли пацієнтів розміщували в коридорах лікарні.

Також проблема виникла в лікарні №5 через велику кількість лікарів які або звільнилися, або пішли у відпустку за власний рахунок. Олена Якименко пояснила, що це лікарі-кардіологи, вік яких до того ж перевищує 60 років. Вони не мали досвіду роботи з пацієнтами інфікованими коронавірусом, та є в зоні ризику за віком.       

Нагадаємо, 29 серпня Одеській обласний лабораторний центр підтвердив 174 нових випадки інфікування коронавірусом COVID-19, а загалом їх з початку пандемії вже зафіксовано 7 тисяч 95.

 

За добу 28 серпня на території Одеської області, за даними лабораторного центру, лабораторно підтверджено методом ПЛР коронавірус в 172 осіб (діти — 14, медпрацівники —  10). Такі дані оприлюднила Одеська облдержадміністрація.

Раніше Кабінет міністрів України відновив епідеміологічні кордону в Одеській області, додавши в червону зону небезпеки Ізмаїл.

Нагадаємо також, що  заступник Одеського міського голови Павло Вугельман пішов на самоізоляцію в зв'язку з позитивним тестом на COVID-19.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Про те, як жили українці впродовж весни, які зміни до законодавства ухвалювалися читайте у матеріалі Хроніка коронавірусу в одеському регіоні, Україні та світі.

Поділитися