15 серпня 2020 р. 10:45

В Одесі відкрили обсерваційне відділення для хворих на пневмонію

В Одесі відкрили обсерваційне відділення для хворих на пневмонію

З 11 серпня 2020 року на базі корпусу міської лікарні №5 на Лідерсовському бульварі, що стоїть окремо, розгорнуто обсерваційне відділення на 60 ліжок для хворих з пневмонією, які госпіталізуються в ургентному порядку. Госпіталізацію пацієнтів з пневмонією в обсерваційне відділення розпочато з 13 серпня. Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Таке рішення прийнято у зв'язку з несприятливою епідситуацією для запобігання поширенню COVID-19. При госпіталізації пацієнтам буде проводитися ПЛР-тест на коронавірус, у разі позитивного результату тесту пацієнта транспортуватимуть до міської клінічної інфекційної лікарні.

Пацієнти з пневмонією з негативним результатом ПЛР можуть бути переведені на подальше лікування до терапевтичного відділення міської лікарні №5 або міських лікарень №1, №8, №10 або №11.

У лікарняному корпусі обладнані два окремі входи - для пацієнтів з пневмонією і співробітників. У чистій зоні організовані приміщення для перевдягання та відпочинку персоналу. Переходи між зонами обладнані шлюзами з можливістю обробки деззасобами.

Співробітники відділення пройшли навчання з відбору біоматеріалу для ПЛР-діагностики COVID-19, а також охорони праці на робочому місці, зокрема й щодо правильного використання засобів індивідуального захисту. Персонал відділення, що працює з пацієнтами з підозрою на COVID-19, буде отримувати муніципальні надбавки.

У відділення міськлікарні №5 додатково передані 20 кисневих концентраторів, закуплених за кошти міського бюджету. У відділенні є стаціонарний і пересувний рентген-апарати. Лікарня забезпечена медикаментами, засобами індивідуального захисту та деззасобами, проводяться додаткові закупівлі з урахуванням потреб.

За кошти міського бюджету на території лікарні збудовано нову кисневу підстанцію і виконано розводку кисню по палатах. У відділенні є власний генератор безперебійного електроживлення.

Нагадаємо, Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій змінила рівні епідеміологічної небезпеки в Україні та включила Одесу до «жовтої» зони карантину.

Поділитися