13 жовтня 2020 р. 18:25

Уряд подовжив адаптивний карантин до кінця року

Уряд подовжив адаптивний карантин до кінця року

Кабінет міністрів України продовжив термін дії карантину та режим надзвичайної ситуації на всій території України до 31 грудня.

Таке рішення уряд ухвалив 13 жовтня.

Окрім того у «зеленій зоні», Кабмін заборонив роботу закладів харчування з 22:00 до 7:00 та проведення масових заходів за участю більше 50 людей.

Кабмін також рекомендує школам встановити з 15 жовтня по 30 жовтня канікули, у наступний період можливий перехід на дистанційне і змішане навчання. Вишам - з 15 жовтня до 15 листопада на дистанційне.

Також Кабмін виділив міністерству охорони здоров'я 2 млрд 990 млн 45,3 тис. грн з фонду боротьби:

- 1 млрд 68 млн 84,2 тис. грн – для забезпечення готовності та реагування лабораторних центрів, що належать до сфери управління МОЗ, державних установ «Центр громадського здоров'я» та Український науково-дослідний протичумний інститут Мечникова МОЗ,

- 1 млрд 875 млн 149,6 тис. грн. – для закупівлі засобів індивідуального захисту для закладів охорони здоров'я, які надають стаціонарну медичну допомогу,
 
- 46 млн 811,5 тис. грн. – для закупівлі лікарського засобу remdesevir (ремдесивір).

Нагадаємо, за минулу добу на території Одеської області за даними лабораторного центру COVІD-19 лабораторно підтверджено методом тестування полімеразної ланцюгової реакції в 278 осіб. 

Одеський муніципалітет вивчив інструкції Міністерства освіти, що стосуються роботи навчальних закладів в «помаранчевій зоні» карантинних обмежень і прийшов до висновку, що може виконати їх, оголошуючи осінні канікули раніше терміну.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Про те, як жили українці впродовж весни, які зміни до законодавства ухвалювалися читайте у матеріалі Хроніка коронавірусу в одеському регіоні, Україні та світі.

 

Поділитися