02 травня 2020 р. 11:01

У Подільську виявили 25 нових випадків коронавірусу: загалом в області - 329

У Подільську виявили 25 нових випадків коронавірусу: загалом в області - 329

Станом на ранок 2 травня та з початку пандемії в Одеській області лабораторно підтвердилися 329 випадків коронавірусної інфекції.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав очільник Одеської ОДА Максим Куций.

За результатами масових тестувань, які провели у Подільську, серед 336 проведених тестів — 25 нових підтверджених випадків захворювання на коронавірус. Також за добу підтверджено два випадки захворювання в Одесі, три — в Нерубайському Біляївського району, по одному — у Теплодарі, Кілії, селищі Лощинівка Ізмаїльского району.

Одужало вже 20 пацієнтів, у яких була виявлена коронавірусна інфекція.

Максим Куций розповів про результати роботи комісії, яка виїжджала до Подільська, щоб вивчити ситуацію на місці.

"За даними експертів медицини катастроф, яких було відряджено до міста, такий спалах стався через відсутність якісного обліку інфікованих та контактних осіб, незадовільну роботу сортувального майданчика та неконтрольоване потрапляння пацієнтів з COVID-19 до лікарень", - розповів голова облдержадміністрації. За його словами, разом із несерйозним ставленням багатьох мешканців міста до обмежень, це призвело до 123 підтверджених випадків захворювання. Куций вважає, що за таких обставин говорити про пом'якшення карантину зарано.

Зазначимо, що декілька днів тому до Подільска разом із комісією іздив заступник голови Одеської ОДА Віталій Свічинський. За результатами поїздки він розповів, що спалах захворюваності серед медиків Подільскої ЦРЛ відбувся через халатність адміністрації лікарні. За даним фактом мають бути проведені слідчі дії правоохоронними органами та встановлене коло винних осіб, які понесуть відповідальність. 

На даний час у Подільську налагоджується робота сортувального майданчика для ефективного контролю пацієнтів, які надходять до медзакладів, розробляється чіткий маршрут пацієнта.

Оперативна група медиків Подільська, які протистоять коронавірусу. Фото: Максим Куций/Facebook

"До кожного пацієнта, який звернувся за медичною допомогою, повинні відноситись як до підозрілого на COVID-19. (Неконтрольоване самостійне потрапляння пацієнтів з COVID-19 до лікарень ймовірно призвело до спалаху інфекції серед медичних працівників)", - пише Куций. 

Він розповів, що зараз забезпечується суворе дотримання санітарно-епідеміологічного режиму та вимог до обсервації співробітниками лікарні, які контактують із пацієнтами на COVID-19 або його підозрою. З'сувалося, що попри жорсткий карантин у лікарні, окремі медики, які працюють з хворими на коронавірус пацієнтами, самовільно залишали робочі місця та поверталися додому, наражаючи на небезпеку своїх близьких".

Зараз мобільні бригади перевіряють всіх пацієнтів, які перебували у лікарні з початку березня 2020 року.

У всіх приміщеннях та на території ЦРЛ проведена остаточна дезінфекція із застосуванням дезінфікуючих засобів, що містять активний хлор.

Також Максим Куций повідомив, що відучора, 1 травня, лікарі з негативними результатами ПЛР-дослідження можуть надавати медичну допомогу соматичним хворим на базі КНП «ЦРЛ Подільського району». "Всі медичні працівники Подільська протестовані на коронавірус. Міська лікарня продовжує приймати пацієнтів із підозрою на COVID-19, районна лікарня — соматичних та ургентних хворих. Ситуація стабільна та контрольована", - зазначив очільник області.

Нагадаємо, станом на 1 травня в Одеській області було зареєстровано 296 випадків коронавірусної інфекції.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Поділитися