08 листопада 2020 р. 09:51

Поліція Одещини перевіряє ринки через отруєння грибами

Поліція Одещини перевіряє ринки через отруєння грибами

Поліцейські в Одеській області розпочали перевірки на ринках регіону через велику кількість випадків отруєння грибами, які люди або збирали власноруч, або придбали на ринку. 

Як зазначили в поліції за останні кілька тижнів у регіоні грибами, зібраними власноруч або придбаними на стихійних точках продажу, отруїлися більше тридцяти людей, шестеро з яких – діти. 

За даними Держпродспоживслужби, лише за тиждень з 31 жовтня по 6 листопада отруїлися 16 осіб. 

31 жовтня у Лиманському районі отруїлася сім’я з чотирьох людей, що мешкає у Фонтанці III. Це мати та батько 24 років (вони були госпіталізовані у стані середньої важкості в Одеську обласну клінічну лікарню), їхні діти – хлопчики 2,5 та 5 років – доставлені в реанімаційне відділення Одеської обласної дитячої клінічної лікарні. За словами батьків, гриби, що схожі на лисички, вони купили на Привозі. Вдома ввечері вони їх відварили, поїли та майже всі одразу відчули себе зле.

29 жовтня у Кодимському районі отруїлися жінка 28 років та чоловік 27 років. Гриби, що схожі на рядовки, були куплені на Кодимському місцевому ринку «Труд». Вони їх відварили та посмажили. Обидва доставлені 29 жовтня у терапевтичне відділення КП «Кодимська ЦРЛ» у стані середньої важкості.

Ще одна жінка отруїлася у с. Федорівка Кодимського району. Вона назбирала грибів, що схожі на рядовки, у Федорівському лісі, проварила та просмажила, з’їла та отруїлася. За кілька годин була доставлена швидкою у терапевтичне відділення КП «Кодимська ЦРЛ» у стані середньої важкості. 

Третього листопада каретою швидкої допомоги у реанімаційне відділення Багатопрофільного медичного центру Університетської клініки ОНМУ були доставлені 48-річна жінка та її 19-річна дівчина. Їхній стан був середньої важкості. Гриби, якими вони отруїлися, були куплені з рук біля дому на вул. Посмітного. Назву грибів вони не пам’ятають.  

29 жовтня мати та дочка отруїлися грибами зеленушками, що вони поназбирали у сосновому лісі біля Саврані. Жінку доставили у Савранську районну лікарню, а дев’ятирічну дівчинку з симптомами отруєння спочатку доставили в обласну дитячу лікарню. Але стан її стрімко погіршувався, і медики вирішили транспортувати дитину у столичний «Охматдит». Перебіг захворювання дівчинки – важкий. 6 листопада дівчина померла. 

Нагадаємо, двох відвідувачів одного з ресторанів Одеси госпіталізували 31 липня до Міської клінічної інфекційної лікарні з попереднім діагнозом "гострий гастроентероколіт". Як повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Одеській області вони пов’язували своє захворювання із вживанням морепродуктів - мідій та креветок 29 липня. 

А в грудні минулого року прокурори Одеської місцевої прокуратури №4 (Суворовський район) передали до суду обвинувальний акт стосовно завідувачки виробництвом загальноосвітньої школи, причетної до порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням. 

Тоді в школі отруїлися 53 дитини і батьки звернулися в поліцію з проханням перевірити навчальний заклад. В результаті перевірки Департамент освіти і науки Одеської міської ради розірвав договір з підприємницею Ольгою Кишинівської, яка займалася організацією харчування в школі.

Поділитися