19 жовтня 2020 р. 19:29

На дистанційне навчання перейшли 60 відсотків шкіл Одещини

На дистанційне навчання перейшли 60 відсотків шкіл Одещини

Через пандемію коронавірусу 470 шкіл Одеської області перейшли на дистанційне навчання, 316 — пішли на канікули. 

Про це повідомив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Куций

«Від сьогодні на дистанційне навчання перейшли навчальні заклади 15 районів та 23 громади Одещини. Зараз кожен заклад самостійно визначає механізм моніторингу і контролю якості дистанційного навчання. Це не тільки навчання за допомогою відеоконференцій. Це й звичайна робота з підручниками, книгами та зошитами. Усі ці заходи ми впроваджуємо, щоб не допустити ще більш масового поширення пандемії серед наших дітей та вчителів, чимало з яких перебувають у групі ризику», — зазначив Максим Куций. 

Починаючи з 1 вересня, на коронавірус в Одеській області вже захворіли 178 учнів та 300 працівників шкіл. Тому 3549 учнів (140 класів) і 195 фахівців, що працюють у закладах освіти, наразі перебувають на самоізоляції.

Нагадаємо, учнів 4-11 класів одеських шкіл перевели на дистанційне навчання відсьогодні, 19 жовтня, а молодші класи пішли на канікули.

Нагадаємо також, що 12 жовтня Одеський муніципалітет вивчив інструкції Міністерства освіти, що стосуються роботи навчальних закладів в «помаранчевій зоні» карантинних обмежень і прийшов до висновку, що може виконати їх, оголошуючи осінні канікули раніше терміну.

Поділитися