28 вересня 2020 р. 19:25

Майже 40 класів одеських шкіл пішли на самоізоляцію через COVID-19

Майже 40 класів одеських шкіл пішли на самоізоляцію через COVID-19

Учні 37 шкільних класів та вихованці шістьох груп у дитячих садках пішли на самоізоляцію через COVID-19, але частина тих, хто раніше перехворів вже повернулися до навчання.

Про це під час засідання оперативного штабу в Одеській міській раді повідомила директорка департаменту освіти та науки міської ради Олена Буйневич

За її словами, наразі повернулися до навчання учні сімох класів і на сьогоднішній день школи працюють в повну силу.

«Ті, кому це зручно і необхідно за медичними показниками, вчаться дистанційно, це близько 300 учнів. І, що важливо, вчителі вже не повинні поєднувати роботу в класі та дистанційну освіту, дистанційним навчанням займаються окремі співробітники, які отримують за це зарплату», - повідомила Олена Буйневич.   

Нагадаємо, Лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я зафіксував за добу 27 вересня чотири нових летальних випадки COVID-19 в Одеській області і тепер їх нараховується 191.

Нагадаємо також, що сімейні лікарі повідомляють одеситам, що тим доведеться чекати до дому бригади для проведення тестування полімеразної ланцюгової реакції на COVID-19 (ПЛР-тест) близько двох тижнів.

Учні 19 класів одеських шкіл та три групи в дитячих садках пішли на самоізоляцію станом на 21 вересня через COVID-19.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Про те, як жили українці впродовж весни, які зміни до законодавства ухвалювалися читайте у матеріалі Хроніка коронавірусу в одеському регіоні, Україні та світі

Поділитися