06 травня 2020 р. 10:11

Кількість інфікованих коронавірусом в Одеській області перевищила пів тисячі

Кількість інфікованих коронавірусом в Одеській області перевищила пів тисячі

Станом на сьогодні, 6 травня, в Одеській області лабораторно підтверджені 505 випадків захворювання на коронавірусну інфекцію. Амбулаторно лікуються 326 хворих, госпіталізовано — 179 осіб.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Куций

За минулу добу підтверджено діагноз у 36 пацієнтів. З них 13 мали симптоми хвороби, а 23 були обстежені як контактні особи.

Лідерами за кількістю захворілих є: Подільський район — 224, Одеса — 80, Біляївський район — 66, Ізмаїлський район — 20 людей. 

На думку голови ОДА, значна кількість підтверджених діагнозів каже про необхідність подальшого дотримання санітарних норм та правил карантину. Він також зазначив, що одеські лабораторії працюють цілодобово та щодня можуть проводити близько 500 тестів. 

Нагадаємо, станом на 5 квітня, в Одеській області налічувалося 469 підтверджених випадків коронавірусної інфекції, три з них - летальні.

Також COVID-19 діагностували 11 мешканцям села Нерубайське Біляївського району Одеської області, розташованого поруч з Одесою.

Між тим, з 11 травня в Україні розпочнуть знімати перші обмеженя і перейдуть до концепції адаптивного карантину. Проте сам карантин буде подовжений до 22 травня. Відповідне рішення було ухвалене 4 травня на позачерговому засіданні Кабінету міністрів.  

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Поділитися