24 грудня 2020 р. 18:09

Кабмін погодився з ідеєю штрафувати за порушення самоізоляції

Кабмін погодився з ідеєю штрафувати за порушення самоізоляції

Кабінет міністрів України погодив законопроєкт, який передбачає адміністративну відповідальність за порушення самоізоляції чи обсервації.

Як передбачає законопроєкт, після ухвалення Верховною Радою, таке порушення потягне за собою штраф у розмірі від двохсот до п'ятисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян. 

Тобто від 3,4 тисяч до 8,5 тисяч гривень.

Якщо Верховна Рада додасть нову частину в «ковідну» статтю адмінкодексу, штрафувати порушників зможе поліція, прикордонники, співробітники державної санітарно-епідеміологічної служби і місцева влада.

Раніше порушників самоізоляції могли оштрафувати за частиною першою статті 44-3. Причому відразу на 17 тисяч гривень, але тільки за рішенням суду.

Нагадаємо, що голова Національної поліції України Ігор Клименко повідомив, що від 21 листопада, в Україні діють нові санкції за порушення карантину, проте поліція працюватиме на профілактику. 

Нагадаємо, що впродовж вихідних контролювати дотримання громадянами карантинних вимог на Одещині буде майже 200 мобільних груп правоохоронців.

Нагадаємо, народні депутати України не підтримали проєкт постанови, яким пропонувалося внести зміни до карантину вихідного дня, який запровадив уряд минулого тижня для боротьби з епідемією. 

Поділитися