12 жовтня 2020 р. 12:01

Голова Одеської ОДА захворів на COVID-19

Голова Одеської ОДА захворів на COVID-19

Голова Одеської обласної адміністрації Максим Куций закликав усіх, хто контактував з ним останнім часом, терміново здати тести полімеразної ланцюгової реакції.

Таке прохання він пояснив тим, що лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я підтвердив в нього діагноз COVID-19.

«Лабораторний центр МОЗ підтвердив у мене наявність COVID-19. Маю позитивну динаміку та продовжую працювати — тепер у дистанційному форматі.  Всі, хто контактував зі мною останнім часом, мають здати ПЛР-тестування. Ситуація з поширенням коронавірусу зараз дуже непроста. Хворіє чимало наших колег, знайомих, членів родини. Жоден не зможе сказати, що загроза примарна», - зазначив голова ОДА. 

Нагадаємо,  Лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я підтвердив за добу 11 жовтня 167 нових випадків COVІD-19 методом тестування полімеразної ланцюгової реакції. 

Лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я зареєстрував за добу 10 жовтня 163 нових випадки COVІD-19 та лише один новий летальний випадок. 

За добу 9 жовтня знову були зафіксовані високі показники захворюваності: виявлено 338 нових інфікованих осіб та 8 летальних випадків, одужали 53 людини. 

Нагадаємо, станом на 9 жовтня на території Одеської області за даними лабораторного центру лабораторно підтверджено новий антирекорд COVID-19 – 403 особи.

Госпіталізувати пацієнтів з COVID-19 з 8 жовтня почали в міську клінічну лікарню №10, де в окремому корпусі, розгорнули відділення на 75 ліжок, з яких 15 - інтенсивної терапії. Про це повідомили в пресслужбі Одеського муніципалітету.

Таким чином, пацієнтів з COVID-19 приймають чотири міські лікарні: інфекційна лікарня, ДКБ №1, МКЛ №10 та дитяча лікарня №3.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Про те, як жили українці впродовж весни, які зміни до законодавства ухвалювалися читайте у матеріалі Хроніка коронавірусу в одеському регіоні, Україні та світі.

Поділитися