22 жовтня 2020 р. 18:22

Чотири лікарні в Одеській області повністю перепрофілюють під пацієнтів з COVID-19

Чотири лікарні в Одеській області повністю перепрофілюють під пацієнтів з COVID-19

Одеська обласна адміністрація планує перепланування чотирьох медзакладів Одеси під лікування пацієнтів виключно із COVID-19. 

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Одеської ОДА Максим Куций

За його словами, це мають бути Одеська міська інфекційна лікарня, 5 міська лікарня, Одеський обласний центр соціально-значущих хвороб та Одеський обласний клінічний медичний центр.

Також очікується, що найближчими днями Одеський припортовий завод отримає ліцензію Міністерства охорони здоров'я та покриє потреби лікарень киснем. 

Готується також до відкриття корпус стаціонару у Центрі соціально-значущих хвороб. Це дасть додатково 350 місць.   

Нагадаємо, кількість летальних випадків серед пацієнтів з лабораторно підтвердженим діагнозом COVID-19 в Одеській області за добу зросла на 11 осіб та сягнула 312 випадків

Позаминулої доби на території Одеської області за даними лабораторного центру COVІD-19 лабораторно підтверджено методом тестування полімеразної ланцюгової реакції в 614 осіб.

За добу 18 жовтня на території Одеської області за даними лабораторного центру COVІD-19 лабораторно підтверджено методом тестування полімеразної ланцюгової реакції в 267 осіб. 

За добу 17 жовтня на території Одеської області за даними лабораторного центру COVІD-19 лабораторно підтверджено методом тестування полімеразної ланцюгової реакції  в 289 осіб.

На ранок 17 жовтня в Одеській області знову був зафіксований антирекорд: виявлено 506 осіб, в яких діагностовано коронавірус, 7 летальних випадків та одужало 4 людини.

На добу 16 жовтня Одеський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я зареєстрував 502 нових випадки COVІD-19 в регіоні.

Кабінет міністрів України продовжив термін дії карантину та режим надзвичайної ситуації на всій території України до 31 грудня. 

Також нагадаємо, що початкові класи будуть на канікулах два тижні, а інші тиждень навчатимуться дистанційно. За словами директорки департаменту науки та освіти Одеської міської ради Олени Буйневич, з понеділка до 23 жовтня рекомендовано школам навчатися дистанційно.

З 26 по 30 жовтня - осінні канікули, а також окремо рекомендовано учнів 1-3 класів відправити на канікули на два тижні - з 19 по 30 жовтня.  

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Про те, як жили українці впродовж весни, які зміни до законодавства ухвалювалися читайте у матеріалі Хроніка коронавірусу в одеському регіоні, Україні та світі.

Поділитися