25 серпня 2023 р. 17:01

Генасамблея ООН зібралася на засідання: обговорюють співпрацю з країнами, що розвиваються

Фото: ООН

(Фото: ООН)

Генеральна асамблея Організації об'єднаних націй зібралась на  99 пленарне засідання у рамках 77 сесії.

Основні теми для обговорення: розвиток країн, що не мають виходу до моря, співпраця з країнами, що розвиваються, комплексне та скоординоване здійснення рішень великих конференцій і зустрічей на найвищому рівні ООН в економічній, соціальній та сумісних сферах.

Відомо, що раніше в ООН рішуче засудили російський ракетний удар по Одесі, внаслідок якого загинули мирні жителі, а також був пошкоджений Спасо-Преображенський собор та інші будівлі в історичному центрі, що знаходиться під захистом ЮНЕСКО і є об'єктом Всесвітньої спадщини.   

Обстріли Одеси також були в фокусі засідання Ради безпеки ООН 26 липня. 

Так, заступник Генерального секретаря ООН з питань Близького Сходу, Азії та Тихоокеанського регіону в Департаментах політичних та миротворчих справ та миротворчих операцій, Халед Хіарі, повідомив що після відходу Росії із зернової угоди минулого тижня "останні напади свідчать про катастрофічний поворот для українців і світу. Портові міста, які забезпечують експорт зерна, такі як Одеса, Рені та Ізмаїл, є транспортними артеріями для багатьох і тепер вони стали останніми жертвами в цій безглуздій, жорстокій війні".

Сергій Лозовський

Поділитися