27 квітня 2024 р. 09:28

Житель Миколаївщини отримав тюремний строк за співпрацю з російською розвідкою

Фото: Миколаївська обласна прокуратура

(Фото: Миколаївська обласна прокуратура)

Суд виніс вирок жителю Миколаївської області, який збирав інформацію про розташування військових та техніки ЗСУ, зокрема HIMARS. Усі дані він передавав агентам російської розвідки.

Як повідомили у Миколаївській обласній прокуратурі, йому призначено покарання у виді 11 років позбавлення волі.

За даними відомства, чоловік мав проросійськи погляди, активно підтримував владу рф та розповсюджував свої дописи у соцмережах. Його помітили агенти росії та запропонували співпрацю, на яку обвинувачений погодився.

Для ворожих спецслужб житель Миколаївщини збирав дані про розташування підрозділів Збройних сил України, озброєння і боєприпасів, які дислокуються на території Миколаєва та області. Під особливою увагу колаборанта були системи залпового вогню HIMARS. Правоохоронці його затримали під час чергової розвідувальної "операції" у серпні 2022 року.

Суд визнав чоловіка винним у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України, вчиненого в умовах воєнного стану, з метою надання такої інформації державі,  що здійснює збройну агресію проти України.

У прокуратурі додали, що до набрання вироком законної сили зловмисник перебуватиме під вартою.

А тим часом за матеріалами СБУ 15 років тюрми отримало подружжя агентів фсб, яке скоригувало ракети рф на лікарню в Херсоні.

Також за участь в організації та проведенні псевдореферендуму судитимуть жительку Херсонщини.

Ще підозру отримав російський капітан судна, який займається вивезенням українського зерна через Крим. Це вже 17-й російський капітан, який отримав таку підозру.

Ірина Глухова

Поділитися