22 січня 2024 р. 14:01

За рік на Херсонщині загинуло понад 1300 цивільних осіб

Фото: Інтент / Леонід Громов

(Фото: Інтент / Леонід Громов)

У 2023 році правоохоронними органами Херсонської області зареєстровано 12 тисяч кримінальних правопорушень проти миру, безпеки людства та міжнародного порядку. З початку повномасштабного вторгнення ця цифра сягає майже 21 тисячі.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської обласної прокуратури.

У дописі відомства йдеться також, що через російську агресію на території Херсонської області загинуло 1301 цивільна особа.

Зазначається, що всього за результатами розслідування злочинів проти миру, безпеки людства та міжнародного порядку у 2023 році повідомлено про підозру 66 особам у 31 провадженні; 28 обвинувальних актів направлено до суду щодо 56 осіб. Правоохоронними органами області проводиться досудове розслідування кримінальних проваджень за фактами загибелі 1301 цивільної особи, які стали жертвами умисних вбивств, загинули внаслідок невибіркових обстрілів, підірвались на вибухових пристроях.

Раніше повідомлялось, що тільки за добу 18 січня поліція відреагувала на 310 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 17 проваджень за ст. 438 "Порушення законів та звичаїв війни" Кримінального кодексу України.

16 січня на місцях ворожих обстрілів працювали слідчі, вибухотехніки та криміналісти. Поліцейські проводили огляд місць подій, збирали речові докази та фіксували наслідки ударів окупаційних військ рф. За минулу добу поліція відреагувала на 247 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито вісім проваджень за ст. 438 "Порушення законів та звичаїв війни" Кримінального кодексу України, - зазначили у дописі пресслужби.

Володимир Шкаєв

Поділитися