17 лютого 2024 р. 12:37

Одеський художник загинув, рятуючи пораненого побратима

Михайло Муха з дружиною. Фото: Борис Владимирський/Facebook

(Михайло Муха з дружиною. Фото: Борис Владимирський/Facebook)

Одеський художник, бутафор і скульптор Михайло Муха, загинув на фронті намагаючись врятувати пораненого бійця.

Про це повідомив ексвикладач Одеського театрально-художнього фахового коледжу Борис Володимирський на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що Михайло Муха колись був його учнем у коледжі. 

"Загинув на фронті мій давній учень в Одеському театрально-мистецькому училищі Михайло Муха, світла, щира, талановита людина. Загинув, рятуючи пораненого товариша", - йдеться в дописі.

Михайло Муха працював в Одесі та Києві. Зокрема у Київській кіностудії ім. Довженка з червня 2005 по 2008 рік. Та вісім років у Одеському театрально-художньому коледжі виготовляв декорації для кіно і театральних постановок.

Раніше, восени минулого року, у боях за Україну загинув головний енергетик Одеської кіностудії Олександр Торовець с позивним "Одеса". 

Також восени минулого року на фронті поблизу Куп'янська, що на Харківщині загинув колишній телеоператор Суспільне Миколаїв Олександр Попов. Він захищав Україну в складі 95-ї окремої десантно-штурмової бригади.

А за місяць до того захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України від російських окупантів, загинув інженер першої категорії Сергій Архіпов. Який працював в Одеському національному академічному театрі опери та балету.

Зазначимо, що за даними Інституту масової інформації, з початку повномасштабного вторгнення росії на територію України окупанти вбили 70 журналістів, з них 10 – під час виконання професійної журналістської діяльності. 

Кирило Бойко

Поділитися