17 листопада 2023 р. 11:53

На фронті загинув головний енергетик Одеської кіностудії

Фото: Facebook, Одеська кіностудія

(Фото: Facebook, Одеська кіностудія)

У боях за Україну загинув головний енергетик Одеської кіностудії Олександр Торовець с позивним "Одеса". 

Про це повідомляє Одеська кіностудія.

"З перших днів війни Олександр вступив до лав ЗСУ. Спочатку брав участь у боях за Одещину, Чернігівщину. Згодом - за Луганщину. Там він і загинув смертю героя", - йдеться у повідомленні.

Про дату та місце поховання наразі не повідомлялося.

Раніше під час виконання бойового завдання 13 листопада біля населеного пункту Новорайськ Бориславського району Херсонської області від кульового наскрізного влучання в стрілецькому бою загинув мешканець села Шабо, солдат Юрій Підгорний.

Раніше в лікарні помер військовослужбовець Юрій Куприч, якого у ніч на 23 жовтня побили в Чорноморську. 

Також 2 листопада в Одесі простилися з активістом та добровольцем ССО "АЗОВ" Андрієм Грушецьким, який загинув 18 червня 2022 року у Запорізькій області. 

Раніше ми писали, що, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України від російських окупантів, загинув інженер першої категорії Сергій Архіпов.

Також колектив Одеської кіностудії 1 липня дізнався про загибель на війні з російськими окупантами реквізитора Тимофія Бойка. Як зазначили в кіностудії Тимофій Бойко воював під позивним "Аякс" й зв'язок із ним зник ще 16 вересня 2022 під час звільнення селища Правдине на Херсонщині. 

Тимофій працював реквізитором у фільмах Одеської кіностудії "Фортеця Хаджибей", "Край ріки" (Odesa Film Production).

30 червня також помер засновник Музею звуку, головний звуковий режисер Театру юного глядача, член Союзу звукорежисерів України, керівник та засновник Одеського союзу звукорежисерів та музикантів Василь Пінчук

Сергій Лозовський

Поділитися