06 липня 2023 р. 16:25

Додому повернулися 45 українських полонених: серед них захисники Маріуполя й "Азовсталі"

Фото: Андрій Єрмак/ telegram

(Фото: Андрій Єрмак/ telegram)

В Україну повернули 45 наших полонених. Серед них воїни ЗСУ, Нацгвардії, ДПСУ та двоє цивільних. Про це повідомив в Telegram керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.

Серед тих, кого вдалося повернути - двоє офіцерів, 41 рядовий та сержант, цивільний співробітник «Азовсталі» та тероборонівець з Херсону.

Фото: Андрій Єрмак/ telegram

Ми повертаємо оборонців Маріуполя та «Азовсталі». Є поранені воїни. Також військових з Донецького, включно з Бахмутом, Запорізького та Харківського напрямків.

Фото: Андрій Єрмак/ telegram

"Ми не зупиняємось. Всі українці мають бути вдома. Будуть.", - зазначив Андрій Єрмак.

Фото: Андрій Єрмак/ telegram

Також повертаються додому незаконно вивезених до росії українських дітей - 6-річного Рената та 10-річну Варвару.

Їхню матір, бойового медика, звільнили під час великого обміну в жовтні 2022 року. Вони з чоловіком давно чекали на повернення своїх дітей, яких росія незаконно депортувала, намагаючись приховати викрадення.

Фото: Андрій Єрмак/ telegram

"Наша команда, разом з Координаційним штабом із питань поводження з військовополоненими, продовжує виконувати задачу Президента Володимира Зеленського - повернути всіх", - йдеться в повідомленні Андрія Єрмака.

Так, 11 червня додому повернулися 95 українських полонених: серед них миколаївські морпіхи. Серед них 93 рядових та сержантів і двоє офіцерів.  До своїх родин приїхали, зокрема, полонені з Маріуполя, ЧАЕС, острову Зміїний, з-під Бахмута, а також захисники "Азовсталі".

Сергій Лозовський

Поділитися