28 квітня 2024 р. 11:31

Піротехніки Херсонщини знешкодили 20 авіаційних бомб

Фото: ДСНС

(Фото: ДСНС)

Сапери ДСНС України кожного дня проводять роботу з очищаючи звільнені території Херсонщини.

Про це повідомили в ДСНС херсонської області.

У відомстві зазначили, що з початку робіт, піротехніки виявили та знешкодили 44 468 вибухівок, з яких 20 авіаційних бомб.

Також надзвичайники нагадали, що не можна підходити та чіпати вибухівку. В разі знаходження небезпечного предмета, слід телефонувати  на 101.

За словами начальника відділу організації роботи з гуманітарного розмінування ДСНС України Сергія Реви, Херсонська область одна з найбільш забруднених вибухівками внаслідок повномасштабного російського вторгнення. 

Через забруднення регіону вибухівкою страждають цивільні. Так під час роботи на полі поблизу села Тополине тракторист наїхав на вибухівку. Внаслідок детонації техніка загорілася. Чоловік загинув.

Перед тим, поблизу річки в селі Червоний Маяк на міні підірвалися двоє місцевих жителів. Чоловіки збирали дрова.  Внаслідок вибуху один з них загинув на місці. Другого госпіталізовано. 

Раніше, поблизу одного з населених пунктів Білозерської громади на міні підірвався місцевий житель. Чоловік випасав худобу поблизу села Молодецьке де й знайшов вибухівку. Він вирішив взяти його з собою. Снаряд здетонував, внаслідок чого місцевий житель отримав травми, несумісні з життям.

Також в селі Широка Балка Станіславської громади, під час обробітку землі місцевий житель натрапив на вибуховий пристрій, залишений російськими військовими. Від детонування вибухівки чоловік загинув.

Зазначалось також, що у селі Львове на Бериславщині загинули троє місцевих жителів. Чоловіки 45, 55 та 67 років принесли додому раніше знайдений на подвір'ї FPV дрон та почали його розбирати. Внаслідок чого здетонував боєприпас. Всі троє отримали тяжкі поранення і померли дорогою до лікарні.

Олеся Ланцман

Поділитися