16 липня 2020 р. 12:59

Одеський виконком запропонував ЦВК створити нову виборчу дільницю в СІЗО

Одеський виконком запропонував ЦВК створити нову виборчу дільницю в СІЗО

Виконавчий комітет Одеської міської ради запропонував Центральній виборчій комісії внести зміни до переліку звичайних та спеціальних виборчих дільниць, утворених на постійній основі на території міста. 

На позачерговому засіданні виконкому йшлося зокрема про Маліновський район. 

Згідно з рішенням в цьому районі створюють нову дільницю в слідчому ізоляторі, що знаходиться на Люстдорфській дорозі. Це буде спеціальна виборча дільниця. Ще дві спеціальні дільниці в міських лікарнях №1 та №10 просто змінили назви через зміну статусу лікарень які  з комунальних установ переформатувалися в некомерційні підприємства. 

Як повідомив голова Малиновської районної адміністрації Одеської міської ради Євген Омельчук, проєкт рішення був продиктований постановою Центральної виборчої комісії. Раніше дільниці в СІЗО створювала ЦВК та вони були тимчасовими теперь стануть постійними. 

ВІДЕО: omr.gov.ua  

Зміни в інших дільницях викликані здебільшого перевищенням граничної чисельності виборців понад 2 тисячі 500 на виборчій дільниці. 

Нагадаємо, 15 липня Верховна Рада України затвердила постанову про призначення на 25 жовтня чергових виборів до місцевих рад, яку підтримали 326 народних депутатів. 

Раніше Верховна рада України перенаправила майже 1,3 мільярда гривень на проведення виборів з Фонду по боротьбі з коронавірусів. Закон вносить зміни до додатків №3 та №6 ЗУ «Про державний бюджет України на 2020 рік». Зокрема, збільшено видатки споживання загального фонду на 1 млрд 263 млн 954,1 тис. грн.

 

 

 

Поділитися