15 березня 2024 р. 15:14

На окупованій частині Херсонщини намагаються намалювати велику кількість "виборців"

Фото: Центр національного спротиву

(Фото: Центр національного спротиву)

Голова окупаційної виборчої комісії на лівобережній частині Херсонщини звітував про відкриття 61 виборчих дільниць. Інші ресурси повідомляють, що ледь не з 07:00 ранку люди стояли і чекали свого шансу "проголосувати".

Про це повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

Посадовець додав, що насправді пропагандисти намагаються малювати гарні для путіна та його оточення справи, але все це не так.

"Насправді, як завжди, все це не відповідає дійсності. Активність мінімальна. Окупанти розуміли, що так і буде. Тому їх заяви про 58% явки на попередньому голосуванні, є якраз тим підкріпленням, що загалом представлятиме результат "виборів". Всі ми розуміємо, що і ця цифра не є правдою. Все це шоу взагалі немає нічого спільного з дійсністю", - зазначив Соболевський та додав, що лівобережжя Херсонщини – це українські землі були і будуть.

"І обиратимуть наші люди свою українську владу – демократичним цивілізованим шляхом", - підкреслив він.

Тим часом у пресслужбі Центру національного спротиву повідомили про те, що росіяни не знають точної кількості жителів на тимчасово окупованих територіях. Відтак беруть за основу дані щодо населення до повномасштабної агресії, й саме від цієї цифри будуть малювати явку у понад 70%, аби завищити кількість виборців.

"Це за задумом кремля має додати легітимності "виборам" та створити картинку підтримки з боку місцевих окупації їх рідного краю. Проте цей фарс працює виключно лише на внутрішню аудиторію кремля", - наголосили у дописі пресслужби.

Раніше повідомлялось про те, що в останні дні окупаційна адміністрація намагалась хоч якось розворушити населення, щоб забезпечити явку на "вибори". За словами Юрія Соболевського, ці їх дії говорять лише про невпевненість у тому, що хоч якийсь результат у цієї "політичної кампанії" буде.

Також йшлося про те, що в межах пропагандистського дійства, яке направлене на створення ілюзії підтримки окупації з боку місцевих, росіяни збирали підписи у підтримку "кандидата" володимира путіна, який офіційно є міжнародним злочинцем.

Володимир Шкаєв

Поділитися