24 серпня 2023 р. 22:36

Справу про вимагання 120 тисяч за переведення військового скерували до суду

Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону

(Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону)

Одеська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника речової служби тилу однієї з військових частин за отримання хабаря.

Про це йдеться в повідомленні Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону. 

За даними слідства, офіцер, разом із заступником командира з тилу військової частини, матеріали стосовно якого виділено в окреме провадження, вимагали від підлеглого військовослужбовця, психолога радіорелейного батальйону, неправомірну вигоду в сумі 120 тисяч гривень. 

За ці кошти вони пообіцяли йому підписати обхідний лист, а також не створювати перешкоди під час здавання посади та подальшого переведення до іншої військової частини, а саме не ініціювати службове розслідування за надуманими фактами нестачі речового майна, зокрема, бронежилетів.

У березні 2023 року після одержання частини неправомірної вигоди в сумі 100 тисяч гривень начальника речової служби тилу затримали правоохоронці.

Затриманому повідомили про підозру та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 998 тисяч 448 гривень.

Військовослужбовця обвинувачують у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище. (ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Кирилл Бойко

Поділитися