08 листопада 2020 р. 20:18

Через технічний збій Одеська обласна ТВК не змогла в неділю оголосити результати виборів

Через технічний збій Одеська обласна ТВК не змогла в неділю оголосити результати виборів

Одеська обласна територіальна виборча комісія 8 листопада, не змогла встановити результати виборів депутатів Одеської обласної ради, попри те, що документи від останньої - Одеської міської ТВК - були прийняті напередодні, ввечері 7 листопада.

Обласна ТВК оголосила перерву до 9 листопада, а спостерігачеві ОПОРИ в комісії пояснили, що під час внесення даних до електронного протоколу стався технічний збій, через що процес доведеться повторити. 

Нагадаємо, що відповідно до ст. 256 Виборчого кодексу обласна територіальна виборча комісія на своєму засіданні на підставі протоколів про підсумки голосування в межах територіальних виборчих округів з відповідних місцевих виборів (у тому числі з позначкою "Уточнений") не пізніш як на дванадцятий день після дня голосування встановлює результати виборів депутатів у єдиному багатомандатному виборчому окрузі, про що складає протокол про результати виборів.

Територіальна виборча комісія може продовжити не більш як на один день зазначений строк у разі необхідності надання територіальній виборчій комісії часу для подання протоколу з позначкою "Уточнений".

Зазначимо, що Одеська територіальна районна виборча комісія вже підвела підсумки виборів першого складу новоствореної Одеської районної ради.

А раніше Одеська міська територіальна виборча комісія оголосила результати виборів депутатів в Одеську міську раду. 

Южненська міська територіальна виборча комісія оголосила результатиголосування на місцевих виборах 2020 року - переможцем знов вийшов Володимир Новацький («Слуга народу»).  

Також: Центральна виборча комісія повідомила, що в боротьбі за місце Кілійського міського голови переміг самовисуванець В'ячеслав Чернявський, якого підтримали 48,56% виборців, що відвідали дільниці. 

Ізмаїльська міська комісія вже підписала протокол про результати голосування. Повний список депутатів, обраних до складу Ренійського міської ради Ізмаїльського району, 3 листопада 2020 року опублікувала на офіційному сайті Центральна виборча комісія.

Центральна виборча комісія повідомила, що в боротьбі за місце Березівського міського голови переміг чинний до виборів мер, самовисуванець Валерій Григораш.

Подільська міська територіальна виборча комісія обробила результати виборів міського голови та депутатів міської ради.  

Нагадаємо також, що Білгород-Дністровська міська територіальна виборча комісія оприлюднила постанову, згідно з якою переможцем на виборах міського голови став висуванець партії «Опозиційна платформа - За життя» Віталій Граждан.

Раніше стали відомі прізвища міських голів: Балти - Сергій МазурІзмаїла - Андрій Абрамченко та Чорноморська - Василь Гуляєв. Усі вони окрім Василя Гуляєва до виборів очолювали ці міста.

Поділитися