13 березня 2024 р. 18:59

З окупованої частини Херсонщини на підконтрольну Україні територію повернули ще п'ятьох дітей

Фото: Дмитро Лубінець

(Фото: Дмитро Лубінець)

На Херсонщині п'ятеро дітей виїхали з окупованої території та можуть знову вільно жити у безпеці.

Про це повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

У дописі посадовця йдеться про те, що з окупованої території вдалося повернути матір з чотирма дітьми, вік яких від 7 до 12 років. Велика родина довго не могла самостійно виїхати. Але коли для них створили належні умови, то сім’я одразу погодилися. Серед тих, кого вдалося повернути, й 17-річний юнак. Хлопець не захотів отримувати російський паспорт, тому змушений був ховатися від так званої окупаційної влади.

"Сьогодні всі вони в безпечному місці, їм надають медичну, психологічну, соціальну та гуманітарну допомогу – усе, аби повернутися до звичного життя", - розповів очільник ОВА.

Він також додав, що загалом від початку 2024-го на підконтрольні Україні території вдалося повернути 35 дітей з Херсонщини. Ця робота триває й далі.

Раніше повідомлялось про те, що Україні вдалося повернути одинадцятеро українських дітей. Серед них – жителі Херсонщини. Цих дітей росіяни незаконно утримували на тимчасово окупованих територіях або депортували до рф. На юні роки дітлахів випала окупація рідних міст, обстріли, поранення, смерті рідних людей.

Також до України вдалося повернути дітей, які перебували на тимчасово окупованих територіях. Ще дев'ять дітей вже на підконтрольній території у психологічній безпеці. Досягнути цього вдалося організації Save Ukraine за підтримки Офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини та Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

З 1 вересня на Херсонщині навчатися в освітніх закладах України змогли ще 11 дітей, яких вдалося повернути додому після незаконного вивезення окупантами. Цій події передувала кропітка праця багатьох служб. 

Володимир Шкаєв

Поділитися