17 квітня 2024 р. 13:34

У Херсоні запланували створення стаціонарного центру допомоги врятованим

Фото: Херсонська ОВА

(Фото: Херсонська ОВА)

На Херсонщині вже рік впроваджується проєкт Фонду ООН в галузі народонаселення в Україні (UNFPA) Мобільний центр допомоги врятованим.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської ОВА.

У дописі відомства йдеться про те, що заступник начальника Херсонської ОВА Ярослав Шанько обговорив з координаторами Центру особливості його роботи та питання впровадження також стаціонарного Центра допомоги врятованим.

Зазначається, що торік мобільний Центр був створений для підтримки людей, які постраждали від війни. Допомогу тут можуть отримати внутрішньо переміщені особи, люди, які виїхали із зони бойових дій чи окупованих територій, місцеві мешканці та усі, хто потребує допомоги. Зокрема які постраждали від сексуального насильства зумовленого війною та гендернозумовленого насильства. Завдяки цій ініціативі можна отримати безкоштовно конфіденційну психологічну та правову допомогу, оскільки в складі команди є кваліфіковані фахівці. У пресслужбі розповіли, що додатково для Херсонської області виготовлено спеціалізований автомобіль для Мобільного Центру, який буде використовуватися для обслуговування віддалених населених пунктів області.

Також зазначається, що на даний час Херсонською обласною та міською військовими адміністраціями розглянуте питання щодо створення в Херсоні стаціонарного Центра допомоги врятованим спільно з Фондом ООН в галузі народонаселення в Україні.

Центри допомоги врятованим створені з ініціативи Офісу віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, за сприяння урядової уповноваженої з питань гендерної політики та за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і місцевих органів влади.

Раніше повідомлялось про те, що на Херсонщині працівники мобільного ЦНАПу продовжують надавати адмінпослуги жителям громад.

Також йшлося про те, що мобільний центр зайнятості почав роботу на Херсонщині.

Володимир Шкаєв

Поділитися