19 квітня 2024 р. 19:57

Незабаром курортний сезон: що буде в Одесі та коли розпочнуть

Фото: соцмережі

(Фото: соцмережі)

Директор департаменту культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Одеської міськради Іван Ліптугою розповів, яким буде туристичний сезон 2024 року в Одесі та наскільки місто готове до приїзду відпочивальників.

Про це посадовець повідомив в інтерв’ю Новини.LIVE.

За його словами, курортний сезон в Одесі розпочнеться на початку червня за умови відсутності катастроф, схожих на підрив Каховської ГЕС минулого літа. Загроза обстрілів та мінна небезпека зменшили туристичний потік, тож необхідно врахувати безпеку відпочивальників. Перевірка узбережжя та підготовка пляжів вже триває. У зв'язку з окупацією більшої частини регіонів для відпочинку, Одеса майже немає конкурентів у туристичному сезоні. Проте, збільшений потік туристів вимагає підготовки міста.

"Якщо раніше українці могли подорожувати на два моря – Чорне та Азовське, сьогодні такого немає через російську окупацію. Навіть частину Одеської області закрито для відвідувань, неможливо приїхати до Грибівки чи Затоки, бо є певні загрози. Тому місто завантажене повністю, і нам треба підготуватися, бо коли є overtourism, немає можливості обслужити всіх на 100%", – пояснив Ліптуга. 

Він зазначив, що Департамент туризму готує безпечні та інклюзивні маршрути за запитом військової адміністрації, щоб забезпечити безпеку відвідувачів. Адаптація готелів та громадських місць до умов конфлікту стає важливим аспектом приваблення туристів. Таким чином, за словами посадовця, курортний сезон в Одесі відбудеться з урахуванням досвіду попередніх воєнних років.

В Одесі через наближення курортного сезону вирішили продовжити час продажу алкогольних напоїв на одну годину - до 23.00 

Ірина Глухова

Поділитися