29 грудня 2023 р. 11:16

Одещина потрапила в антирейтинг за кількістю корупціонерів

Інфографіка НАЗК

(Інфографіка НАЗК)

Одеська область опинилася на третьому місці в Україні за кількістю зареєстрованих корупціонерів впродовж 2023 року. Антирейтинг корупційних регіонів оприлюднили в Національному агентстві з питань запобігання корупції.

За даними НАЗК, з початку року в реєстр занесли 217 записів, з яких 208 — за рішенням суду. Адміністративні правопорушення складають 138, а кримінальні — 70. Дисциплінарних стягнень дев’ять.

Перше місце по корупціонерах посіла Львівська область. З початку року на Львівщині зареєстрували 246 корупціонерів. Друге місці між собою розділили Київська та Дніпропетровська області — по 219 записів в кожній.

Доволі корумпованою зі 143 відкритими справами вважають Сумську область. У столиці України - Києві відкрито 146 справ.

Регіонами з низьким рівнем корупції є Івано-Франківська,
Миколаївська, Херсонська, Харківська, Черкаська, Житомирська, Полтавська та Закарпатська області. Усього у них відкрито 680 справ. Загалом за 2023 рік НАЗК відкрили 3045 справи. З них за судовими рішеннями 2757 становлять порушення Кримінального кодексу України, 1904 віднесли до адміністративних правопорушень. А 288 з усіх них завершились дисциплінарним стягненням.

Зазначимо, що у 2023 році в Україні відкрили рекордну кількість справ проти народних депутатів, суддів та топпосадовців за всю історію боротьби з корупцією. Національна агенція по боротьбі з корупцією та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру 254 особам. Це - статистика за 11 місяців 2023 року.

Раніше Національне антикорупційне бюро заявило, що інформація щодо результатів перевірки участі директора Одеського територіального управління Володимира Деуліна у заході з нагоди Дня юриста, який проходив у Національному університеті "Одеська юридична академія", буде обмежена.

Ірина Глухова

Поділитися