30 серпня 2023 р. 17:31

Одеса стала небезпечнішою за оцінкою європейських аналітиків

Діаграма: Numbeo

(Діаграма: Numbeo)

Дніпро обійшов Одесу за кримінальністю посівши 17 сходинку у рейтингу найбільшої у світі бази даних про вартість життя Numbeo.

Одеса у цьому рейтингу посіла 20 місце серед найкримінальніших міст Європи.

Перелік нараховує 127 міст, серед яких п'ять українських. Окрім Одеси та Дніпра в переліку є Харків, який на 35 місці, Київ - 45 місце та Львів 67 місце. 

Щодо найнебезпечніших міст Європи то на першому місті італійська Катанія, на другому — французький Марсель, на третьому британський Бірмінгем, на четвертому також британський Ковентрі, а на п'ятому бельгійське місто Шарльлеруа. 

На початку квітня, Одеса посідала у рейтингу Numbeo 22 місце, хоча при цьому була найкримінальнішим містом України, а Дніпро поступався, посідаючи 26 місце.

У 2020 році Одеса посіла 11 місце в Європі серед найкримінальніших, а в Україні залишалась першою.  

Зазначимо, що у травні 2020 року начальники районних відділів поліції Одеси відзвітували про стан кримінальної ситуації у районах міста за 2019 рік. Як з'ясувалося, картина у Київському, Малиновському, Приморському та Суворовському районах де в чому схожа, а де в чому суттєво відрізняється. Інтент тоді докладно проаналізував дані правоохоронців.

Найбільше повідомлень про порушення протягом минулого року надійшло до Приморського районного відділу поліції – 125 тисяч 394, тоді як до Суворовського – 46 тисяч 777, Малиновського – 38 тисяч 738, а до Київського – 37 тисяч 631. Також у Приморському районі, який є центральним, зареєстровано більше злочинів та адміністративних правопорушень, ніж в інших районах Одеси.

Кирилл Бойко

Поділитися