15 грудня 2023 р. 15:40

Іванівський районний суд обрав собі нового голову

Фото: Іванівський райсуд

(Фото: Іванівський райсуд)

14 грудня 2023 року відбулися збори суддів Іванівського районного суду Одеської області, на порядок денний яких були винесені питання щодо обрання голови суду.

Про це пише Судова влада України.

За результатами таємного голосування, більшістю від кількості суддів суду головою Іванівського районного суду Одеської області обрано суддю Погорєлова Ігоря Вікторовича з 18 грудня 2023 року строком на три роки.

Нагадаємо, що відповідно до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" голова суду обирається на посаду строком на три роки, але не більш як на строк повноважень судді.

Як ми вже писали, вищий антикорупційний суд відмовився об'єднати два кримінальних провадження про заволодіння понад 92 мільйонами гривень з бюджету Одеси під час купівлі будівлі заводу "Краян".

Йдеться про справу в якій обвинуваченим є міський голова Одеси Геннадій Труханов та іншу де один з обвинувачених колишній народний депутат Олександр Дубовой.

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду обрав запобіжний захід одному з підозрюваних у справі щодо незаконного заволодіння майном комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Одеса" та 2,5 мільярда гривень доходу від його діяльності.

Як повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, йдеться про колишнього міського голову Одеси Олексія Костусєва.

Суд задовольнив клопотання та обрав указаному підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Після затримання підозрюваного та доставлення до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя розв'яже питання про застосування цього запобіжного заходу.

Малиновський районний суд міста Одеси відправив за ґрати колишнього працівника "Північної виправної колонії (№90)", який співпрацював з окупаційною владою в Херсоні.

Костянтин Неділько

Поділитися