12 січня 2022 р. 17:26

Мати школяра з Ширяєвого оштрафують за цькування сином вчителів

Мати школяра з Ширяєвого оштрафують за цькування сином вчителів

Ширяївський районний суд Одеської області постановив стягнути з матері учня комунального закладу "Ширяївський освітній комплекс №1" 1,7 тисяч гривень штрафу за булінг.

У постанові суду зазначається, що до Ширяївського районного суду Одеської області надійшов протокол про адміністративне правопорушення щодо хлопця.

Згідно з вказаним протоколом, протягом 2021 року він систематично порушував дисципліну, вчиняв булінг (цькування) психологічного характеру відносно вчителя математики та вчителя географії.

Хлопець визнав себе винним. 

Нагадаємо, у вересні 2021 року дівчина, яку судили за булінг та побиття односелиці покаялася, тож її звільнили від покарання за нанесення умисних легких тілесних ушкоджень.

Одеський міський голова Геннадій Труханов втретє поспіль підписав розпорядження про проведення міського конкурсу аматорських соціальних відеороликів «STOP булінг» у 2021 році.

У 2019 році під час нагородження переможців конкурсу міський голова намагався пожартувати, проте невдало. Тоді під час аппаратного засідання 2 грудня, мер запропонував ідею створення конкурсу відеороликів «Стоп депутатському ідіотизму». Того року вперше проводився конкурс «STOP булінг».

Нагадаємо, у квітні 2020 року обласна комісія, яка була створена при Департаменті освіти для перевірки ситуації в Ізмаїлі, за результатами своєї роботи рекомендувала міському голові Андрію Абрамченку притягнути до дисциплінарної відповідальності начальницю міського відділу освіти Жанну Волканецьку, а так само посилити контроль за її відомством.

Скандал за участю вчительки Жанни Мунтян загальноосвітньої школи №11 в Ізмаїлі виник в кінці лютого 2020 року, коли кілька дітей 9-А класу, в якому вона була класним керівником, поскаржилися на те, що стосовно їх вчителька застосувала булінг (образливо висловлювалася, висміювала в присутності інших, залякувала).

Поділитися