23 листопада 2017 р. 08:53

У жовтні одеські мажоритарники показали низьку активність у своїй діяльності, - рейтинг ОПОРИ

У жовтні одеські мажоритарники показали низьку активність у своїй діяльності, - рейтинг ОПОРИ

Найкращий серед одеських мажоритарників - Антон Кіссе, який займає 44 місце з 88 нардепів-мажоритарників за рейтингом ОПОРИ.

Про це повідомляє прес-служба Громадянської мережі ОПОРА.

Антон Кіссе за свою роботу у липні має підсумкову оцінку 42,4 бали. У жовтні він відвідав вісім з 11 засідань парламенту, подав два індивідуальних запити щодо проблем його виборчого округу та провів дев’ять зустрічей в окрузі.

Цікаво, що за блоками, з яких складається рейтинг (законодавча робота і діяльність у виборчому окрузі) Антон Кіссе - не найкращий серед одеських мажоритарників. Так, найвище всіх за законодавчу роботу розташований Геннадій Чекіта – 43 місце з 48,53 балами. 20 місце, найкраще з-поміж одеських мажоритарників, за діяльність у виборчому окрузі обіймає Василь Гуляєв, у якого 37,21 бали. 

За даними ОПОРИ, нардеп Іван Фурсін у жовтні не відвідав жодного пленарного засідання парламенту, а будь-яка інформація щодо діяльності Леоніда Клімова у виборчому окрузі вже котрий місяць відсутня.

З повним рейтингом за липень можна ознайомитися тут.

У 2017 році об’єктами моніторингу стали 88 народних депутатів (в 2015 році – 36 депутатів, 2016 - 105). Діяльність відібраних для моніторингу депутатів аналізується за двома ключовими показниками: законотворча робота в парламенті і активність у виборчому окрузі. На основі оцінки і узагальнення 23 критеріїв активності формується щомісячний рейтинг 88 народних депутатів за 100-бальною шкалою (депутат з найкращим показником отримує 100 балів). Детальніше про методологію читайте тут.

Довідково:
У 2017 році у 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій на народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.

 

Поділитися