21 березня 2023 р. 14:21

Верховна Рада призначила нових міністрів

Фотоколлаж: Інтент

(Фотоколлаж: Інтент)

Верховна Рада України призначила нових міністрів з питань стратегічних галузей промисловості та  освіти. 

Як повідомили у пресслужбі парламенрту, міністром  з питань стратегічних галузей промисловості став, як й очікувалося, Олександр Камишин, а міністром освіти - Оксен Лісовий.

Перше призначення підтримали 312 депутатів, а друге 313 обранців. 

Раніше про зміну міністрів повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Оксен Лісовий - український учитель, організатор освіти, військовослужбовець Збройних сил України, кандидат філософських наук, доцент. Директор Національного центру "Мала академія наук України". 

Працював учителем Києво-Могилянського колегіуму, тренером із фехтування та підтримував діяльність громадської юнацької організації "Січ".

У вересні 2020 року спільно з президентом Малої академії наук Станіславом Довгим ініціював заснування першого Музею науки в України.

З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну 2022 року добровольцем пішов на фронт у складі 95 окремої десантно-штурмової бригади. Водночас дистанційно продовжує виконувати обов'язки директора МАН України.

Олександр Камишін був головою правління АТ Укрзалізниця з 1 квітня 2022 року (з 11 серпня 2021 року виконував обов’язки голови правління АТ Укрзалізниця).

До того, як очолив Укрзалізницю, був менеджером у Dragon Capital і SCM, засновником компаній Latifundist Media, Grano Group, AgTech Farm та Fortior Capital.

27 лютого 2023 року подав у відставку з посади голови правління Укрзалізниці, заявивши про плани очолити Офіс з євроінтеграції Укрзалізниці в Європі.

3 березня 2023 року був призначений позаштатним радником президента України.

Окрім того, Верховна Рада України перепризначила віцепрем'єр-міністра Михайла Федорова. Тепер він відповідає за інновації, розвиток освіти, науки та технологій, а також є міністром цифрової трансформації України.

Раніше Михайло Федорів також поєднував посаду міністра цифрової трансформації із посадою заступника прем'єр-міністра, але тепер його повноваженя стали ширшими.

20 березня народні депутати України проголосували за звільнення двох міністрів - освіти та науки та з питань стратегічних галузей промисловості.

Зокрема, ВРУ підтримала відставку Сергія Шкарлета з посади міністра освіти та науки. Також депутати проголосували за звільнення Павла Рябікіна з посади міністра з питань стратегічних галузей промисловості.

Крім того, парламент підтримав відставку віцепрем'єр-міністра України – міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

Кирило Бойко

Поділитися