17 липня 2023 р. 18:04

Суд призначив зустріч представників Білгород-Дністровської районної та міської рад у серпні

Нерухомість, через яку сперечаються ради. Фото: Бессарабія Інформ

(Нерухомість, через яку сперечаються ради. Фото: Бессарабія Інформ)

Господарський суд Одеської області запланував на 8 серпня засідання для розгляду позову Білгород-Дністровської міської ради проти Білгород-Дністровської районної ради.

Як зазначається у матеріалах справи, попереднє засідання планувалося на 10 липня. 

Чим воно закінчилося, міський голова Білгород-Дністровська Віталій Граждан Інтенту повідомити не зміг через те, що наразі у відрядженні. 

Інтент звернувся за коментарем також до голови районної ради Григорія Мельниченка, але той також не зміг повідомити про результати засідання 10 липня. Утім він вважає, що міська рада програє справу.

Білгород-Дністровська міська рада вимагає визнання недійсним рішення районної ради від 7 липня 2022 року. Тоді Білгород-Дністровська районна рада погодилася прийняти до спільної комунальної власності територіальних громад Білгород-Дністровського району будівлі, споруди та окремо визначене майно, яке обліковується на балансі Комунального некомерційного підприємства "Лікувально-діагностичний центр інфекційних хвороб Одеської обласної ради" зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Одеської області.

Міська рада посилається на те, що районні депутати ухвалили рішення із порушенням вимог чинного законодавства та порушує права, інтереси Білгород-Дністровської територіальної громади як суб'єкта комунальної власності.

Зазначимо, що після сесії 7 липня 2022 року міський голова Білгорода-Дністровського Віталій Граждан опинився в лікарні через бійку із головою Білгород-Дністровської районної ради Григорієм Мельниченком.

Віталій Граждан тоді повідомив, що конфлікт виник через нерухомість.

Після цього голова Білгород-Дністровської районної ради Григорій Мельниченко звернувся до голови Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченка з проханням звернутися до президента України щодо можливості введення в Білгороді-Дністровському військової адміністрації та відсторонення міського голови Віталія Граждана від виконання обов'язків. Коментуючи ці події, голова військової адміністрації зауважив, що така поведінка є неприйнятною ні для кого.

Голова Одеської ОВА Максим Марченко заявив, що створив робочу групу, яка вже з наступного тижня (з 11 липня) почне перевіряти роботу Білгород-Дністровської районної та міської рад.

Віталій Граждан був обраний мером на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року від партії "Опозиційна платформа - За життя". Григорія Мельниченка депутати Білгород-Дністровської районної ради обрали своїм головою 4 грудня 2020 року. Він є депутатом від партії "Довіряй ділам" та зятем колишнього голови Одеської обласної адміністрації Сергія Гриневецького. 

Кирилл Бойко

Поділитися