31 травня 2021 р. 15:20

Колишній заступник Миколи Азарова надумав створити партію

Колишній заступник Миколи Азарова надумав створити партію

Колишній заступник прем'єр-міністра України та міністр інфраструктури часів Януковича Борис Колесніков повідомив про створення нової соціал-консервативної партії.

Соціал-консерватизм здатний в максимально стислі терміни домогтися соціально відчутного результату через сильну економіку. Це політична ідеологія, яка об'єднує реалізацію соціальних функцій і збереження консервативних цінностей, що підтримує при цьому суспільний прогрес, стверджує політик в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна"

"У мене є команда однодумців. Ми зібрали кращих з кращих - професіоналів з різних секторів - медицини, освіти, соціальної сфери та економіки. В нашій команді - люди з Луцька, Львова, Тернополя, Івано-Франківська, Луганській, Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій та інших областей, в тому числі, Центральної України. партія не має ніякої географічної прив'язки. і, хоч як мене намагалися ЗМІ затягнути нас в регіональну квартиру, стверджуючи, що ми - "партія регіонів 2.0" або "партія південного сходу" (що взагалі виключено) - це не так ", - сказав Колесніков.

Борис Колесніков відомий як один із організаторів і учасників з'їзду депутатів усіх рівнів у Сєверодонецьку 28 листопада 2004 року. Тоді народні обранці, що представляли східні і південні області країни та підтримували кандидата в президенти Віктора Януковича, зібралися під гаслами створення федерації, незалежності Південно-Східного регіону, відвертого протиставлення західним бандерівцям. Також там говорили про створення на базі Одеської області так званого Новоросійського краю. 

Генпрокуратура відкрила кримінальну справу за фактом замаху на територіальну цілісність та недоторканність України. По цій справі серед інших підозрюваних фігурував також і Б. Колесніков. Проте офіційного звинувачення на його адресу не було. 

На парламентських виборах в Україні 2006 року і парламентських виборах в Україні 2007 року обирався до Верховної Ради України за списком Партії регіонів (обидва рази йшов десятим номером у списку).

У 2010 році призначений віце-прем'єр-міністром з питань Євро-2012.

9 грудня 2010 року указом президента України призначений на посаду віце-прем'єр-міністра України — міністра інфраструктури України.

У січні 2011 переніс інфаркт.

З 2012—2014 роках — народний депутат України від Партії Регіонів. Голова комітету ВР з питань транспорту та зв'язку.

Поділитися