30 квітня 2022 р. 16:33

З вівторка в Ізмаїлі почнуть курсувати маршрутки для пільговиків

З вівторка в Ізмаїлі почнуть курсувати маршрутки для пільговиків

Виконавчий комітет Ізмаїльської міськради цими днями працює над внесенням змін у програму соціальної допомоги.

Корегування потрібні для запуску з вівторка, 3 травня, додаткових автобусів для пільгових категорій містян, повідомив мер Ізмаїла Андрій Абрамченко.

Автобуси курсуватимуть за шістьма маршрутами: №№1, 11, 14, 16, 17 та 18. Вони будуть працювати у режимі загального користування. 

Наразі фахівці виконкому працюють над розробкою графіку руху, який був би зручним та корисним саме для пільговиків. Його обіцяють оприлюднити вже найближчого понеділка. 

Право безкоштовного користування цими автобусами матимуть ті категорії, які зазначені у міській соціальній програмі, а саме пенсіонери, люди з інвалідністю, багатодітні, військовослужбовці. 

«Графік має бути зручним для того, щоб можна було дістатися Центрального ринку, відвідати поліклініку, Управління праці та соціального захисту населення, а також власним дачних ділянок», - додав міський очільник.

Нагадаємо, регіональний потяг «Південна Пальміра» сполученням Ізмаїл-Одеса до кінця квітня припинив рух. Рейси відновлять з травня, але будуть вони не щоденними.

26 квітня внаслідок ракетного удару був пошкоджений міст через Дністровський лиман. З міркувань безпеки рух мостом перекрили. Рішення щодо зміни розкладу руху потяга з Ізмаїла до Одеси «Укрзалізниця» прийняла до вищезгаданого ракетного удару по інфраструктурному об’єкту Одещини.

З кожним місяцем доля оплати рахунків за комунальні послуги жителями Ізмаїла Одеської області знижується. Наразі борг містян водоканалу перевищив 11,5 млн грн, а Тепломережі – 29 млн грн. 

Поділитися