24 квітня 2024 р. 13:33

Будівництво в Одесі кілометра підземного метро дорівнюватиме бюджету розвитку за два роки

Один з проєктів оедського метро. Фото:Vgorode

(Один з проєктів оедського метро. Фото:Vgorode)

Будівництво підземного метро в Одесі коштуватиме місту суми, що дорівнює бюджету розвитку за два роки й для цього більше в місті мерії довелося б нічого не робити.

По це в етері Інтент. Інсайт заявив голова постійна депутатської комісії з питань транспорту і дорожнього господарства Петро Обухов.

За його словами, будівництво одного кілометра "підземки" коштує 100 мільйонів доларів, тобто 4 мільярди гривень.

"Ми ж не можемо зачинити школи, лікарні тощо, тож про весь бюджет казати некоректно, але якщо казати про бюджет розвитку, то ми можемо не робити ремонтів доріг, фасадів, взагалі нічого й побудувати натомість пів кілометра метро. Але в цьому немає потреби", - зазначив депутат.

На думку Петра Обухова, грамотно організований трамвайний рух може повністю замінити метро в Одесі. Під грамотно організованим рухом депутат має на увазі відокремлені від руху автівок трамвайні колії, зупинки та регулювання світлофорного руху. Звісно також потрібно замінити рейки для нормального швидкого руху вагонів.

Зазначимо, що на думку Петра Обухова, Одеському муніципалітету доведеться придбати 200 одиниць транспорту, в разі якщо в мерії з'явиться бажання повністю замінити якісним громадським транспортом маршрутні таксі.

Тим часом муніципальний транспорт — трамваї та тролейбуси в Одесі можна зробити не збитковим для бюджету лише якщо проїзд в ньому коштуватиме 40 гривень.

Наразі громадський транспорт Одеси має проблеми із кадровим та рухомим складом. Так у лютому директор Департаменту транспорту, зв'язку та організації дорожнього руху Одеської міської ради Володимир Хитренко заявив, що керівництво комунального підприємства "Одесміськелектротранс" зволікало із бронюванням працівників від мобілізації через що втратило 100 працівників.

Тематикою попереднього випуску стали укриття.

Разом з гостем студії Володимиром Харіщаком, заступником директора департаменту муніципальної безпеки — начальником управління  з питань цивільного захисту, оговорили ситуацію з укриттями в Одесі, що робити та до кого звертатися у випадку зачиненого сховища і не тільки.

Тематикою першої зустрічі стали "Воєнні злочини росії проти України". Поговорили про фіксацію воєнних злочинів в Одеській та Миколаївській областях, для чого їх потрібно фіксувати, хто і як це робить та які результати вже є у правозахисників. Гостем студії був голова правління УГСПЛ Анатолій Бойко.

Кирило Бойко

Поділитися