21 вересня 2022 р. 11:09

Вулицю Пушкіна в Рені пропонують перейменувати ім'ям місцевого лікаря

Фото: Юг. Today

(Фото: Юг. Today)

Мешканці Рені в Одеській області звернулися до робочої групи з питань перейменування вулиць та провулків Ренійської територіальної громади з пропозицією перейменувати одну з вулиць міста ім'ям завідуючого терапевтичним відділенням Володимира Павленка, який помер у червні 2021 року.

Відповідне звернення оприлюднене на сайті міської ради, повідомляє Юг. Today

"Важко порахувати, скільком пацієнтам він надав кваліфіковану допомогу та консультацію, але з його смертю ми відчули значну нестачу у терапевтах з таким досвідом та знаннями", - йдеться в зверненні.

Перейменувати ім'ям педіатра, що 35 років пропрацював в міській лікарні автори звернення пропонують вулицю Пушкіна. 

Володимир Павленко з жовтня 1986 року працював лікарем-терапевтом в Рені, а з 1989 року і до останнього дня очолював терапевтичне відділення Ренійської центральної міської лікарні. А також був депутатом деякий час Ренійської районної ради. 

Раніше мешканці села Долинське Ренійської громади звернулися до голови Ігоря Плєхова з проханням перейменувати на честь односельчанина, льотчика, майора Збройних Сил, Героя України Степана Чобану, який 28 лютого загинув у повітряному бою з ворожою авіацією над Кропивницьким, не вулицю 25-ої Чапаївської дивізії, а вулицю Танкістів, де знаходиться батьківська хата льотчика. 

Також адміністрації трьох районів Одеси - Малиновського, Приморського та Суворовського впродовж двох днів, 20 та 21 вересня, опитуватимуть мешканців цих районів щодо перейменування деяких вулиць. 

Біляївська міська рада ініціювала громадське обговорення щодо перейменування об’єктів топоніміки міста - вулиць та провулків.

Поділитися