04 жовтня 2022 р. 10:22

Ветеран АТО вирішив пішки йти з Одеси до Закарпаття, щоб зібрати кошти для військових

Фото: Олександр Швецов/Facebook

(Фото: Олександр Швецов/Facebook)

Ветеран антитерористичної операції на сході України Олександр Швецов вирішив здійснити піший перехід від Одеси до Яремчі, що у Закарпатті.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що планує зібрати гроші на два пікапи для військових. Сенс у тому, що кожна гривня донату - це один крок ветерана до цілі. Олександр Швецов зазначив, що від Одеси до Яремчі 800 тисяч кроків, а наразі в нього вже є 22,7 тисячі гривень та 50 доларів США. Тобто йому треба пройти на 24 кілометри менше. 

"Так-так... я йтиму пішки від Чорного моря до Карпат, з Півдня до Заходу, від Одеси до Яремче. Але хочу поєднати хороше з корисним для нашої швидкої перемоги. Я здолаю цей шлях разом з Вами, збираючи кошти Побратимам на два пікапи та на мікроавтобус, які їм зараз дуже необхідні. Я довго думав, як це можна поєднати, і наче надумав. Суть Вашої допомоги полягатиме в тому: що 1 гривня донату на ці потреби = 1 мій крок. Між Одесою і Яремче 800 тис. кроків, чим більше кроків задонатите, тим коротша буде для мене ця дистанція. Або я просто здолаю цей шлях з прапором України - і я це зроблю!", - зазначив він.

Раніше актор-гуморист Марк Куцевалов, відомий участю у "Лізі сміху", відзвітував у своєму Іnstagram про придбання трьох автомобілів Mercedes, спеціально пристосованих для перевезення поранених, а також одного позашляховика Mitsubishi L 200 для військових.

Марк Куцевалов також пройшов пішки від Одеси до Карпат.

Раніше школярка з міста Южне, 10-річна Катерина Кутинець, передала до благодійного фонду Сергія Притули 31 тисячу гривень, які зібрала, граючи з людьми у "вікторину навпаки".

17 вересня в Доброславі відбувся благодійний ярмарок "Вірю в ЗСУ", де були виставлені на аукціоні картини одеських художників, скульптури, вироби декоративно - ужиткового мистецтва, на якому було зібрано 119 тисяч гривень. Крім того, були також виставлені різноманітні ексклюзивні прикраси, домашня випічка, мед та інше – зібрано 103 тисячі 867 гривень, отже всього зібрано на цьому заході 222 тисячі 867 гривень. 

Того ж дня в Рені Ізмаїльського району Одеської області відзначили День міста. Офіційно місту на Дунаї виповнилося 474 роки. 

Однак в цьому році цю дату відзначили без концертів та традиційних народних гулянь, однак провели благодійний ярмарок, зібрані гроші з якого підуть на допомогу Збройним силам України.

Одеські програмісти Гліб Варєшкін та Альберт Вірміні з командою виготовляють павербанки із використаних одноразових електронних цигарок та непрацюючих батарей ноутбуків.

Поділитися