26 квітня 2024 р. 13:56

Оновлено! Нарахували плату без лічильників: "Теплопостачання міста Одеса" звинуватили у порушеннях

Нарахували плату без лічильників: "Теплопостачання міста Одеса" звинуватили у порушеннях

Комунальне підприємство "Теплопостачання міста Одеси" звинуватили у зловживанні монопольним становищем на ринку.

Про це повідомили у Південному міжобласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету

Як з’ясувалося, що КП в порушення норм чинного законодавства нараховувало споживачам плату за тепло не враховуючи показники лічильників. Внаслідок дій ТМО абоненти понесли додаткові фінансові витрати, стверджують антимонопольники.

У комітеті наголошують, що за умов існування значної конкуренції на ринку послуг з постачання тепла, такі дії ТМО призвели б до втрати клієнтів.

Оновлено в 19.00: Інтент звернувся за коментарем до КП "Теплопостачання міста Одеси" і отримав відповідь.

"Повідомляємо, що до підприємства КП "ТМО" станом на сьогодні, 26 квітня 2024 року, жодних офіційних повідомлень від АМКУ не надходило", - заявили у пресслужбі тепловиків.

Тому комітет розпочав розгляд справи про порушення одеськими тепловиками законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 2 статті 50 та частиною першою статті 13 Закону України у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку послуг з постачання теплової енергії, що можуть призвести до ущемлення інтересів споживачів, які були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку.

Нагадаємо, централізоване опалення в будинках одеситів вимкнули 7 квітня.  А в Одеській області опалювальний сезон завершили ще раніше.

Після вимкнення опалення КП "Теплопостачання міста Одеси", керівникам підприємств іншої форми власності, а також керівникам підприємств, на балансі яких перебувають системи центрального опалення та гарячого водозабезпечення, вказали розпочати виконання планових робіт з ремонту теплового господарства відповідно до затвердженого графіка.  

Торік опалювальний сезон в Одесі завершився 31 березня.

 

Ірина Глухова

Поділитися