10 січня 2022 р. 20:11

"Вакцинальну" тисячу планують виплачувати щепленим неповнолітнім

"Вакцинальну" тисячу планують виплачувати щепленим неповнолітнім

Президент України Володимир Зеленський під час селекторної наради доручив Кабінету Міністрів України підготувати окрему програму виплати 1 тисячі гривень у межах програми «єПідтримка» для українських громадян віком 12-18 років, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19.

Про це повідомили у пресслужбі голови держави. 

Як доповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль, уже понад 6,7 млн українців подали заявки на отримання 1 тис. грн допомоги від держави в межах ініційованої президентом програми «єПідтримка».

За його словами, наразі допомогу виплачують вісім банків-партнерів: А-банк, Альфабанк, izibank, Монобанк, Ощадбанк, Приватбанк, Райффайзен Банк і Укргазбанк. Ще 15 фінансових установ мають долучитися до програми.

Зазначимо, що два банки почали видавати пластикові картки: з 10 січня у відділеннях "Альфа-Банку" можна отримати пластикові банківські картки для виплат за програмою "єПідтримка", у Monobank замовити карту з доставкою на відділення "Нової пошти" це можна буде зробити з 11 січня.

На відповідні рахунки українців уже перераховано 6 млрд грн. У межах програми громадяни скористалися 1 млрд грн, із яких на книжки було витрачено 35% коштів (кіно – 29%, залізничні квитки – 13%, театри – 12%, спортклуби – 7,5% тощо). Розробляється порядок запровадження категорії «ліки» для повністю вакцинованих людей віком понад 60 років.

Нагадаємо, перший випадок інфікування штамом коронавірусу COVID-19 "Омікрон", що виявили наприкінці минулого року, зафіксували в Одесі.

За перший тиждень року на Одещині від коронавірусу загинули 35 людей.

Зазначимо. що після введення бустерної дози можна буде отримати новий COVID-сертифікат, який діятиме 270 діб з дати її введення. Згенерувати його можна буде в «Дії» орієнтовно наприкінці січня 2022 року. До того часу можна користуватися своїм попереднім сертифікатом. Отримати бустерну дозу можна у будь-якому пункті чи центрі вакцинації від COVID-19.

Поділитися