25 травня 2022 р. 15:02

В Одесі завершили ремонт перехрестя в центрі та пустили тестовий трамвай

В Одесі завершили ремонт перехрестя в центрі та пустили тестовий трамвай

Спеціалістами КП "Одесміськелектротранс" було розпочато обкатку капітально відремонтованого перехрестя вулиць Пантелеймонівської та Преображенської.

Як повідомили в пресслужбі підприємства, 25 травня тут почав ходити аварійний вагон, завдання якого - вдостовіритися у технічній справності рейкового полотна та контактної мережі. Крім того, проводиться моніторинг рейок, які протягом значного часу через реконструкцію перехрестя не експлуатувалися.

25 травня аварійний вагон курсував по маршруту №28, завтра почне тестувати маршрут №5.

Крім того, на ділянці Преображенської між Новощепним рядом та Пантелеймонівською працюють інспектори з паркування департаменту транспорту, зв'язку і організації дорожнього руху.

Вони звільняють трамвайні рейки від неправильно припаркованих автівок. 

Раніше депутат Одеської міської ради Петро Обухов повідомив, що ремонт перехрестя вулиць Преображенської та Пантелеймонівської, через який припинили курсування чотири трамвайних маршрути з початку року, планують завершити до червня.

19 квітня в Одесі біля Привозу відновили капремонт перехрестя Преображенської та Пантелеймонівської вулиць.

Ще до початку повномасштабного вторгнення адміністрація ринку "Привоз" планувала з 1 лютого почати демонтаж старого рибного корпусу ринку задля того, щоб обладнати на його місці парковку.

Раніше після аукціону на капітальний ремонт вулиці Преображенської (на ділянці від вул. Пантелеймонівської до вул. Новощіпний ряд) у Одесі, що відбувся 5 березня, переможцем визнали ТОВ "Ростдорстрой". Ця компанія згодилася працювати за 90 мільйонів 446,1 тисячі гривень. Роботи мають закінчитися до 31 грудня 2022 року. 

Виконуючий обов'язки директора департаменту транспорту, зв'язку та організації дорожнього руху Артем Сидоренко під час апаратної наради в муніципалітеті 27 вересня 2021 року повідомив, що облаштування майданчику для паркування автівок, які ведуть оптову торгівлю на так званому нічному «Привозі», потребує від 6 до 10 місяців. 

Нагадаємо, що курсування маршруту №13, що припинилося після обстрілу, планують відновити найближчим часом.

Також  вмісті не працюють маршрути №№ 17 та 18 через встановлення блок-постів на одній з кінцевих  зупинок. 

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися