21 серпня 2022 р. 14:04

В морі біля узбережжя Одещини знищили міну (оновлено)

Фото: ВМС

(Фото: ВМС)

Силами оборони України виявили чергову морську дрейфуючу міну.

Як повідомили у Військово-морських силах Збройних силу України, небезпечну знахідку оперативно ліквідували бійці спеціального підрозділу ВМС.

18:39 Речник голови Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук повідомив, що силами підривної команди угруповання різнорідних сил Півдня України  знищено другу протягом доби дрейфуючу якірну міну.

Між тим міністерство оборони російської федерації повідомило, що результатом удару по Одещині вночі 21 серпня знищили боєприпаси до HIMARS.

Загалом, як зазначають у ВМС, в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться п'ять ворожих носіїв крилатих ракет «калібр», загальний залп – 36 ракет. 

Раніше оперативне командування "Південь", наголошувало, що мінна небезпека в Чорному морі біля узбережжя Одеської області підвищилася через тривалий шторм.

Мінна небезпека - не порожня "лякалка", так 14 серпня у Затоці в Одеській області в результаті ігнорування заборони виходити на узбережжя Чорного моря та купатися в водоймі постраждали п’ятеро людей. Причому троє чоловіків віком 25, 32 та 53 роки із Чернігівської, Запорізької та Житомирської областей загинули. Під час детонування отримали травми 43-річний чоловік з Чернігівщини та 44-річна жінка з Київщини, які перебували поряд на узбережжі. 

Поділитися